20:48:20 04.05.2024
Stiri

Reacție de la Bruxelles, după „VICTORIA ISTORICĂ” obținută de PAS la alegerile parlamentare: „Moldovenii au demonstrat că se poate și că au încredere într-un lider de EXCEPȚIE, așa cum este Maia Sandu”

Actualitate 12.07.2021 10:31 Vizualizări8051 Autor: Ziarul National
Reacție de la Bruxelles, după „VICTORIA ISTORICĂ” obținută de PAS la alegerile parlamentare: „Moldovenii au demonstrat că se poate și că au încredere într-un lider de EXCEPȚIE, așa cum este Maia Sandu”


„Rezultatul votului din Republica Moldova este unul excepțional, care dă speranță unui nou început pentru întreaga zonă. Moldovenii au demonstrat că se poate și că au încredere într-un lider de excepție, așa cum este Maia Sandu”. Declarația a fost făcută de europarlamentarul, raportorul Parlamentului European pentru R. Moldova, Dragoș Tudorache.

În opinia europarlamentarului, victoria zdrobitoare obținută de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) la alegerile parlamentare anticipate reprezintă „un moment istoric pentru R. Moldova, măcinată decenii la rând de indecizie politică”.

„Drumul R. Moldova este către Europa și alături de valorile democratice europene. Urmează multă muncă și mult efort pentru a transforma în realitate ceea ce și-au propus Maia Sandu și echipa ei pentru R. Moldova. Dar ea este singura cu suficientă perseverență, încăpățânare și putere de a reuși chiar și atunci când foarte multă lume credea contrariul. Felicitări, Maia Sandu, pentru acest moment, pentru această lecție și pentru că ai sperat până la capăt. Felicitări tuturor celor care au visat frumos și au mers la vot. Democrația învinge atunci când există speranță”, a conchis raportorul Parlamentului European pentru R. Moldova.

De menționat că PAS va avea, potrivit rezultatelor finale preliminare, 63 de locuri în Parlament, ceea ce îi va permite să învestească propriul Guvern.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md