23:37:52 26.04.2024
Stiri

Țîcu, SUPĂRAT pe cetățenii R. Moldova? „Am învățat în această campanie ce este ipocrizia, minciuna și să nu cred în cei care ne zâmbesc în fața și spun că optează pentru reunire. Bula GALBENĂ se va sparge și voi, cu toții, vă veți trezi la realitate”

Actualitate 12.07.2021 12:36 Vizualizări4563 Autor: Ziarul National
Țîcu, SUPĂRAT pe cetățenii R. Moldova? „Am învățat în această campanie ce este ipocrizia, minciuna și să nu cred în cei care ne zâmbesc în fața și spun că optează pentru reunire. Bula GALBENĂ se va sparge și voi, cu toții, vă veți trezi la realitate”


Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, pare supărat pe cetățenii R. Moldova, care au optat la alegerile parlamentare anticipate pentru persoane certate culegea sau care au slujit „regimul lui Plahotniuc”. De asemenea, Țîcu a lăsat să se înțeleagă că ar fi fost trădat și de mulți oameni pe care i-a întâlnit în ultimele luni.

„Noi nu am intrat în acestă campanie electorală pentru a obține un anumit scor, așa cum au făcut toți actorii politici. Noi ne-am propus să promovăm un adevăr, un ideal. Idealul nostru este reunirea cu România, iar cetățenii R. Moldova au înțeles acest lucru parțial. Le mulțumim celor aproape 7 000 de votanți ai PUN, care au votat pentru acest ideal. Unii vor înțelege mai târziu, iar alții niciodată, că numai reunirea cu România este calea firească spre care putem evolua – de a deveni parte a familiei europene și euroatlantice”, a spus în acestă dimineață Octavian Țîcu.

Potivit liderului PUN, formațiune clasată pe locul 11 la scrutinul de ieri, aceste alegeri nu ar fi fost despre democrație sau pluralism: „Aceste alegeri au fost despre manipulare, votul util și despre interese. Atunci când cetățenii R. Moldova vor înțelege cum au fost manipulați în aceste alegeri, probabil se vor trezi și își vor da palme. Sau își vor da palme ca să se trezească”.

Acesta a menționat că, pe de o parte, opțiunile de vot ale moldovenilor l-au amuzat.

„Nu înțeleg cum poți să-ți dai votul pentru Șor sau pentru șeful poliției lui Plahotniuc, în defavoarea unor profesori universitari, pedagogi, campioni… La fel nu înțeleg cum poți să dai votul unui partid care a reprezentat regimul Plahotniuc. Vreau să vă mai spun să nu-mi mai zâmbiți în față… Am învățat multe în această campanie, am învățat ce este ipocrizia, ce este minciuna și am învățat să nu credem oamenilor atunci când ne zâmbesc în față și ne spun că optează pentru idealul reunirii. Noi vom continua ceea ce am început, pentru că suntem la un an de experiență politică, cel puțin eu”, a adăugat Țîcu.

Octavian Țîcu s-a referit tangențial și la victoria PAS în aceste alegeri, dar fără a adresa felicitări.

„Campania „Ce înseamnă reunirea” va continua. Vom merge prin localități fără niciun scop electoral. Vom continua aceste acțiuni până la momentul în care bula galbenă se va sparge și voi cu toții vă veți trezi la o realitate pe care o veți înțelege atunci când va trebui să facem reunirea. Suntem încrezători și optiimiști că este doar o amânare de patru ani a ceea ce este inevitabil – reunire cu România, ca unica cale de salvare a tuturor”, a conchis Țîcu.

PUN a cumulat la alegerile de ieri 0,45% sau 6 633 din voturile exprimate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md