02:19:56 27.04.2024
Stiri

VIDEO // Au schimbat TACTICA de CORUPERE a alegătorilor din stânga Nistrului? Votanților transnistreni li s-ar oferi câte 25 de dolari BONUSURI la salarii. Poliția s-a autosesizat

Actualitate 11.07.2021 12:57 Vizualizări2862 Autor: Ziarul National
VIDEO // Au schimbat TACTICA de CORUPERE a alegătorilor din stânga Nistrului? Votanților transnistreni li s-ar oferi câte 25 de dolari BONUSURI la salarii. Poliția s-a autosesizat zonadesecuritate.md
Cozi la secțiile de votare de la Varnița


Votanții din stânga Nistrului nu ar mai primi la mână bani pentru votarea unui anumit concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate de astăzi, dar li s-ar oferă câte un bonus de 25 de dolari la salariu. Despre aceasta a anunțat veteranul războilui de pe Nistru, Valentin Vapeș, prezent în fața celor patru secții de votare de la Varnița, deschise pentru cetățenii R. Moldova din raioanele de est ale republicii. Poliția s-a autosesizat pe marginea acestui caz, însă Vapeș a refuzat să ofere mai multe detalii.

Potrivit lui Vapeș, cei care intenționează să fraudeze alegerile au schimbat tactica în privința coruperii alegătorilor din stânga Nistrului. Pentru ca să nu aibă loc scurgeri de informații, acestora nu li s-ar mai oferi banii la mână.

„Avem informație certă că angajaților „Torotex” li se dă un bonus dacă votează. Davada e ștampila. Același lucru e și în cazul „Sheriff”. Adică, nu se mai dau banii așa, dar se achită „Sheriff”-ul. E vorba de bonusuri la salariu. Bonusul respectiv este de 25 de dolari. Asta e realitatea”, a spus veteranul pentru Zona de Securitate.

Poliția R. Moldova s-a autosesizat pe marginea acestui caz și i-au cerut lui Vlentin Vapeș să depună o plângere, în care să explice cum are loc acest pretins proces de corupere a alegătorilor.

În imaginile furnizate de Poliția R. Moldova, Valentin Vapeș îi transmite unui polițist că nu vrea să depună o plângere.

„Cu referire la informațiile aparute pe rețelele de socializare și în mass-media, potrivit cărora la Varnița s-ar oferi 25 de dolari sau 500 de ruble pentru un vot: aceste informații nu sunt probate. Poliția s-a autosesizat pe marginea cazului dat, însă la solicitarea oamenilor legii, cetățenii care inițial au declarat cazurile de corupere a alegătorilor, ulterior au refuzat să prezinte probe și să depună declarații în scris. Vă îndemnăm să ne sesizați dacă sunteți martorii unor cazuri de corupere a alegătorilor și să cooperați cu Poliția”, se arată în comunicatul Poliției R. Moldova.

De menționat că la majoritatea celor 41 de secții de votare deschise pentru cetățenii R. Moldova din stânga Nistrului s-au format cozi. Mulți dintre cei prezenți la aceste secții de vot refuză să spună pentru ce au votat și ce așteptări au de la alegerile de astăzi.

Până la ora 12.00, peste 16 mii de transnistreni își exprimaseră votul la parlamentarele anticipate.
















Foto: zonadesecuritate.md


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md