15:59:55 26.04.2024
Stiri

Departamentul pentru Relația cu R. Moldova va FINANȚA proicte de 8,7 MILIOANE de lei în prima sesiune: Guvernul României urmează să aloce resurse suplimentare pentru beneficiarii din R. Moldova în urma rectificării BUGETULUI

Actualitate 10.07.2021 17:43 Vizualizări4112 Autor: Ziarul National
Departamentul pentru Relația cu R. Moldova va FINANȚA proicte de 8,7 MILIOANE de lei în prima sesiune: Guvernul României urmează să aloce resurse suplimentare pentru beneficiarii din R. Moldova în urma rectificării BUGETULUI


Departamentul pentru Relația cu R. Moldova (DRRM) din Guvernul României va aloca circa 8,7 milioane de lei moldovenești pentru finanțarea proiectelor depuse de beneficiarii din R. Moldova, a anunțat secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu, în cadrul unui interviu pentru PD News.

Potrivit lui Dupu, valoarea proiectelor finanțate de DRRM în prima sesiune constituie circa 2 000 000 de lei românești, echivalentul a 8,7 milioane de lei moldovenești.

Oficialul din Guvernul României a menționat că există posibilitatea ca, în urma rectificării bugetului României, DRRM să primească finanțe suplimentare și să fie susținute mai multe proiecte în R. Moldova.

„Finanțăm proiecte depuse de instituții media, de universități, ONG-uri, autorități locale, în sprijinul comunității de acolo și pentru întărirea comunității de cultură, istorie, limbă și spiritualitate.

Noi nu facem proiecte de infrastructură, doar în domeniul repsectiv. A avut loc prima sesiune de finanțări din acest an, raportat la anul trecut am primit un buget similar și nu a fost de ajuns pentru toate proiectele depuse. Au fost depuse 95 de proiecte în valoare de 20 de milioane de lei și bugetul nostru este undeva la două milioane de lei. Acum o săptămână am anunțat rezultatul evaluării și urmează ca săptămâna viitoare să semnăm contractele cu câștigătorii. Avem proiecte media, avem proiecte de cultură, cum ar fi Zilele filmului românesc în R. Moldova, avem proiecte cu USM, avem și un proiect cu o biserică, avem proiecte și pentru copii”, a declarat Adrian Dupu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md