15:08:23 26.04.2024
Stiri

Dodon știe deja VERDICTUL CSJ? „Vă asigur că vor fi 41 de secții de votare... Cum? Nu vă deschid PARANTEZELE”. Analist politic: „Decizia Curții de Apel e un CADOU perfect pentru socialiști în ultima zi de campanie…”

Actualitate 09.07.2021 11:25 Vizualizări3590 Autor: Ziarul National
Dodon știe deja VERDICTUL CSJ? „Vă asigur că vor fi 41 de secții de votare... Cum? Nu vă deschid PARANTEZELE”. Analist politic: „Decizia Curții de Apel e un CADOU perfect pentru socialiști în ultima zi de campanie…”


Socialistul Igor Dodon este sigur că pentru cetățenii R. Moldova din stânga Nistrului vor fi deschise 41 de secții de votare, așa cum a decis anterior Comisia Electorală Centrală (CEC), nu 12 așa cum a decis ieri-seară Curtea de Apel Chișinău la solicitarea Partidului Platforma Demnitate șu Adevăr.

După ce a anunțat proteste în fața Curții Supreme de Justiție, Igor Dodon a menționat că, în cele din urmă, vor fi deschise 41 de secții de votare.

„Sunt sigur că noi vom reuși să menținem numărul secțiilor de votare pentru cetățenii R. Moldova din Transnistria. Vreau să mă auziți. Sunt sigur că vom identifica posibilitatea de a menține 41 de secții de votare. Cum? Nu voi deschide parantezele, dar cred că 41 de secții de votare pentru Transnistria vor fi. Și noi vom asigura securitatea locuitorilor din stânga Nistrului care se vor prezenta la vot”, a declarat Dodon, înaintea protestului programat pentru ora 12.00.

Citește și: DOC // Curtea de Apel Chișinău ARUNCĂ în aer o altă decizie luată de CEC: MINUS 29 de secții de votare pentru cetățenii R. Moldova din stânga Nistrului. „O victorie mare pentru R. Moldova”

De partea cealaltă, analistul politic Dan Nicu nu exclude că decizia de ieri a Curții de Apel Chișinău ar fi fost luată în favoarea Blocului electoral al „Comuniștilor și Socialiștilor”, deși, aparent, îi dezavantajează.

„Am o impresie foarte puternică despre decizia de ieri seară a Curții de Apel privind reducerea de la 41 la 12 a numărului secțiilor de vot pentru locuitorii raioanelor de est (Transnistria). Mi se pare că această decizie le dă vânt puternic în pânze socialiștilor lui Dodon, care azi fac un protest de zile mari la CSJ. E cadoul perfect pentru ultima zi de campanie electorală, în vederea mobilizării generale a alegătorilor socialiștilor și comuniștilor, a depășirii disprețului față de Dodon și a ieșirii la vot. Platforma „Demnitate și Adevăr” a depus plângerea de rigoare la Curtea de Apel Chișinău. Nu spun că a existat o înțelegere prealabilă cu Dodon, spun doar că nu m-aș mira foarte mult dacă peste câteva săptămâni/luni s-ar demonstra că așa a fost”, a comentat Dan Nicu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md