04:21:30 26.04.2024
Stiri

Explozia de la „Petromidia” ar putea afecta și piața produselor petroliere din R. Moldova. Fost deputat: „Ne putem ciocni cu lipsuri majore de carburanți”

Actualitate 09.07.2021 16:37 Vizualizări2278 Autor: Ziarul National
Explozia de la „Petromidia” ar putea afecta și piața produselor petroliere din R. Moldova. Fost deputat: „Ne putem ciocni cu lipsuri majore de carburanți”


Explozia de săptămâna trecută de la rafinăria „Petromidia” din Năvodari, România, ar putea afecta și piața carburanților din R. Moldova.

Fostul deputat Andrei Baștovoi, care a activat timp de mai mulți ani într-o companie petrolieră, afirmă că, în prezent, importul de motorină este asigurat în proporție de 90% de la rafinăriile din România.

Unii petroliști din R. Moldova și Igor Dodon ar pune la cale un mare COMPLOT: „Este posibil ca, în ajunul alegerilor, unii petroliști, concertat, să renunțe la comercializarea combustibilului, încercând astfel să influențeze rezultatele scrutinului”

„Poate fi o problema, odată ce rafinăria „Petromidia” și-a oprit activitatea. „Petromidia” acoperă cam 40% din volumul de produse petroliere produse în România. Republica Moldova se alimentează, în proporție de 90%, de la rafinăriile din România. În perioada imediat următoare, după epuizarea stocurilor existente, ne putem ciocni cu lipsuri majore de carburanți”, ne-a spus Andrei Baștovoi.

Amintim că „Petromidia”, aruncată în aer pe 2 iulie curent din cauza unei posibile fisuri la o conductă, este în prezent cea mai mare rafinărie din România deţinută de KMG International (54,63%) şi de statul român prin Ministerul Energiei (44,69%).

„Rompetrol” este principala marcă a KMG International, grup deţinut de KazMunayGas, compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan. La „Petromidia” s-au procesat anul trecut procesat 4,8 milioane de tone de materii prime (1,16 mil. tone de benzină şi peste 2,6 mil. tone de motorină şi combustibil de aviaţie).


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md