07:37:38 27.04.2024
Stiri

Avertismentul unui fost PREMIER: „Pericolul ca Dodon, Voronin, Șor, Usatîi, iar în spatele lor, Plahotniuc, să facă majoritate în Parlament este unul extrem de mare. PAS e singurul partid care poate obține MAJORITATEA”

Actualitate 08.07.2021 17:59 Vizualizări2963 Autor: Ziarul National


Avertismentul unui fost PREMIER: „Pericolul ca Dodon, Voronin, Șor, Usatîi, iar în spatele lor, Plahotniuc, să facă majoritate în Parlament este unul extrem de mare. PAS e singurul partid care poate obține MAJORITATEA”

„R. Moldova se află din nou în situația de a alege între trecut și viitor, între a merge spre Uniunea Europeană sau a rămâne să se zbată în incertitudine la marginea lumii civilizate. Pericolul ca Dodon, Voronin, Șor, Usatii, iar în spatele lor, ca întotdeauna, Plahotniuc, să facă majoritatea în parlament și implicit să preia guvernarea este unul extrem de mare, dacă nu ne vom mobiliza cu toții să dăm un vot rațional și consolidat”, avertizează fostul premier Vlad Filat, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, diaspora va avea un cuvânt greu de spus și în aceste alegeri.

„Și în aceste alegeri, un rol important îl va juca extraordinara noastră diasporă căreia îi revine, din nou, rolul de a-și ajuta frații și părinții rămași în țară la fel cum au făcut și la alegerea președintelui Maia Sandu. PAS este la acest moment singurul partid proeuropean ce va accede în Parlament, cu șanse reale de a obține majoritatea și prelua guvernarea și mai ales cu capacitate de a realiza reformele necesare R. Moldova”, afirmă Vlad Filat.

Fostul premier crede că voturile proeuropene trebuie securizate.

„Este necesară securizarea votului de către cetățeni. În ultimele zile, atât Dodon cât și Șor au pornit cu mita electorală prin satele Moldovei, un vot ajungând și la 500 de lei și asta fără a lua în calcul Transnistria unde se derulează o operațiune masivă de cumpărare de voturi. În acest sens, este nevoie de mobilizarea cetățenilor pentru a nu permite fraudarea alegerilor. Alegerile ce vor avea loc pe data de 11 Iulie sunt un examen al maturității noastre ca societate și sunt totodată hârtia de turnesol ce va arăta Europei și întregii lumi unde vrem să fim și mai ales ce vrem noi să fim”, a mai spus Vlad Filat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md