13:18:17 26.04.2024
Stiri

O nouă tentativă de FRAUDARE a alegerilor? „Este evident că Dodon, știind că PIERDE aceste alegeri, vrea să cumpere masiv voturile cetățenilor din stânga Nistrului”

Actualitate 06.07.2021 10:34 Vizualizări2851 Autor: Ziarul National
O nouă tentativă de FRAUDARE a alegerilor? „Este evident că Dodon, știind că PIERDE aceste alegeri, vrea să cumpere masiv voturile cetățenilor din stânga Nistrului”


Socialiștii lui Igor Dodon nu ar fi renunțat la planul de a „cumpăra” masiv voturile cetățenilor din regiunea transnistreană, iar în acest sens ar folosi pârghiile pe care le au în Comisia Electorală Centrală (CEC).

„Omul lui Dodon, Maxim Lebedinschi, continuă mizeriile. Astăzi, pentru a doua oară, CEC nu a introdus în agendă sesizarea și proiectul de hotărâre înaintat de PAS, care ar reglementa transportarea alegătorilor din regiunea transnistreană în ziua de 11 iulie. Un proiect similar cu cel adoptat de CEC pentru alegerile prezidențiale. Fără nicio explicație, deși de la depunerea sesizării a trecut mai mult de o săptămână, proiectul nu a întrunit numărul necesar de voturi nici astăzi. Doar că de data asta încearcă s-o facă pe șmecherii – nu vin la ședință unul câte unul, respectiv nu se acumulează numărul necesar de voturi pentru introducere în agendă și, ulterior, pentru votare (sunt necesare 5 voturi)”, a declarat vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco.

Sursa citată a explicat ce ar însemna neadoptarea hotărârii respective de către CEC: „Foarte simplu – Dodon ar avea liber la cumpărarea masivă a voturilor din regiunea transnistreană. Este evident că Dodon, știind că pierde aceste alegeri, vrea să cumpere masiv voturi. Eu încă sper că, din cei cinci membri CEC, care coparticipă la fărădelegile lui Lebedinschi (și pentru care acesta cu siguranță că va trebui să răspundă), măcar unul va intra în legalitate”.

Litvinenco a subliniat că formațiunea pe care o reprezintă nu este împotriva votului cetățenilor din stânga Nistrului.

„Dar votul lor trebuie să fie unul liber așa cum spune Constituția și Codul electoral. Suntem însă categoric împotrivă și nu vom permite cumpărarea masivă a voturilor. Pentru că asta este fraudă electorală”, a conchis deputatul PAS.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md