11:52:30 26.04.2024
Stiri

Promisiunea lui Ilan Șor: „Fiecare cetățean va primi lunar un VENIT MINIM garantat de 3 000 de lei”

Actualitate 05.07.2021 15:12 Vizualizări4687 Autor: Ziarul National
Promisiunea lui Ilan Șor: „Fiecare cetățean va primi lunar un VENIT MINIM garantat de 3 000 de lei”


Acordarea venitului minim garantat cetățenilor este prioritatea numărul unu a Partidului „ȘOR”, a declarat liderul formațiunii Ilan Șor, în contextul în care situația economică și socială a R. Moldova s-a înrăutățit în ultimul an, iar pentru a combate sărăcia trebuie aplicate măsuri imediate.

„După alegerile din 11 iulie, când vom ajunge la guvernare, în decurs de jumătate de an, vom introduce venitul minim garantat. Inițial va fi de 3 000 de lei. Aceasta înseamnă că fiecare cetățean va fi asigurat de stat cu suma de 3 000 de lei lunar. Iar în următorii ani, vom dubla această sumă”, a declarat liderul Partidului „ȘOR”, într-o transmisiune live pe pagina sa de Facebook.

Ilan Șor a amintit faptul că formațiunea sa promovează ideea instituirii venitului minim garantat încă din 2019. „Aceasta este singura soluție pentru a scoate oamenii din sărăcie. Nu poate fi vorba despre niciun fel de dezvoltare atât timp cât majoritatea oamenilor trăiesc, practic, la limita sărăciei. De aceea, repet: aceasta este prioritatea noastră numărul unu”, a spus Șor.

Liderul Partidului „ȘOR” a explicat de unde vor fi luați banii pentru acordarea plăților sociale populației și majorării celor existente. Potrivit lui, oferirea acestora se va face din contul creșterii veniturilor la buget. Partidul „ȘOR” a elaborat deja un plan de acțiuni care va permite ca economia țării să funcționeze cum se cuvine și să genereze venituri. Pentru aceasta, însă, formațiunea are nevoie de mai multă susținere din partea cetățenilor, la alegerile din 11 iulie. „Dragi cetățeni, votând pentru Partidul „ȘOR”, votați pentru voi înșivă, pentru o viață demnă aici și acum”, a concluzionat Ilan Șor.

Sursa citată a subliniat că programul electoral al Partidului „ȘOR” mai prevede majorarea pensiilor, deschiderea farmaciilor sociale în toată R. Moldova și acordarea compensațiilor lunare pentru alimente, în valoare de 1 000 de lei pentru pensionari și persoanelor cu venituri mici.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md