22:44:39 26.04.2024
Stiri

Procuratura l-a SCOS de sub urmărire penală pe deputatul Cebotari: Era învinuit de abuz în serviciu în dosarul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău

Actualitate 01.07.2021 16:23 Vizualizări1610 Autor: Ziarul National
Procuratura l-a SCOS de sub urmărire penală pe deputatul Cebotari: Era învinuit de abuz în serviciu în dosarul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău


Deputatul „Pro Moldova”, Vladimir Cebotari, a fost scos de sub urmărire penală în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău (AIC), anunță Procuratura Chișinău.

Urmărirea penală în privința fostului deputat democrat Vladimir Cebotari a fost inițiată pe 19 septembrie 2019, după ce Parlamentul a încuviințat ridicarea imunității, deputatul fiind învinuit de abuz de serviciu la preluarea controlului asupra activelor Aeroportului.

Procurorul general interimar de atunci, Dumitru Robu, a declarat de la tribuna Parlamentului că Procuratura Generală dispune de „probe concludente” care indică faptul că, în 2013, deputatul democrat Vladimir Cebotari, folosind situația de serviciu și depășindu-și atribuțiile, ar fi „contribuit direct” la preluarea controlului asupra Aeroportului Internațional Chișinău „în interesul unui grup criminal”. În 2013, Cebotari ocupa funcția de viceministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

CITIȚI și VOTAT // Deputatul democrat Vladimir Cebotari a rămas FĂRĂ imunitate parlamentară și va fi cercetat pentru ilegalități comise la concesionarea Aeroportului. Cazul lui Petru Jardan se amână

„Examinând probatoriul administrat în cursul urmăririi penale, Procuratura Anticorupție a ajuns la concluzia că, în calitate de membru al Comisiei de concurs cu privire la concesionarea AIC, Vladimir Cebotari a acționat în limitele atribuțiilor legal acordate, prin urmare fapta acestuia nu întrunește elementele infracțiunii imputate. Potrivit legislației Republicii Moldova, concluziile despre vinovăția persoanei de săvârșirea infracțiunii nu pot fi întemeiate pe presupuneri, toate dubiile în probarea învinuirii care nu pot fi înlăturate se interpretează în favoarea bănuitului, învinuitului, inculpatului. Decizia Procuraturii este pasibilă a fi contestată în modul stabilit de lege”, anunță astăzi Procuratura.

Aceeași sursă precizează că acțiunile de urmărire penală în cazul concesionării Aeroportului continuă în privința a cinci persoane fizice și una juridică.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md