13:34:25 26.04.2024
Stiri

Danemarca achiziționează din România 1,1 milioane de doze Pfizer: Ne vom imuniza rapid

Actualitate 30.06.2021 12:13 Vizualizări1184 Autor: Ziarul National
Danemarca achiziționează din România 1,1 milioane de doze Pfizer: Ne vom imuniza rapid


Danemarca a ajuns la un acord cu România pentru a cumpăra peste 1,1 milioane de doze de vaccin anti-Covid produs de BioNTech/Pfizer. Anunțul Ministerului Sănătăţii de la Copenhaga vine în contextul în care interesul românilor pentru imunizare este scăzut, iar vaccinurile vor expira.

Anunțul privind acest acord a fost făcut marți seară de Ministerul Sănătăţii de la Copenhaga, potrivit DPA, citată de Agerpres.

Conform unui comunicat, România a vrut să vândă surplusul de doze deoarece cererea de vaccinuri în rândul populaţiei sale este scăzută în acest moment, a declarat ministrul danez al Sănătăţii, Magnus Heunicke.

Institutul Serum a precizat că primele livrări ar putea ajunge în această săptămână.

„Cu dozele cumpărate din România, mai mulţi danezi se pot vaccina mai rapid", a spus Heunicke, precizând că este un lucru extrem de important în contextul răspândirii variantei Delta a virusului, mai contagioasă.

Premierul Florin Cîțu a spus în urmă cu două zile, că există o analiză a stocurilor de doze de vaccin care urmează să expire și că Guvernul comunică cu mai multe țări pentru a exporta sau dona serurile anti-Covid. O astfel de țară este Danemarca, care va cumpăra 1 milion de doze Pfizer de la România, la prețul de achiziție stabilit de UE.

„Avem aceste statistici. O parte din ele au fost exportate. Există o analiză. Există contacte cu mai multe țări pentru a exporta, a dona. În fiecare zi primim cereri. În Danemarca vom vinde, la prețul de achiziție, 1 milion de doze Pfizer. Când a fost făcută strategia pentru UE, toate țările au avut aceeași strategie. S-a contractat mai mult, pentru că trebuia să vină și acel moment în care vindeam în alte țări iar strategia este să vindem la prețul de achiziție", a declarat Florin Cîțu, luni, după ședința coaliției de guvernare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md