06:46:15 27.04.2024
Stiri

Proiectul de renovare a Stației de epurare din Chișinău, realizat în proporție de 80% de către o firmă din Germania: O nouă linie de tratare a nămolului pentru a anihila mirosul urât din capitală

Actualitate 30.06.2021 16:40 Vizualizări1887 Autor: Ziarul National
Proiectul de renovare a Stației de epurare din Chișinău, realizat în proporție de 80% de către o firmă din Germania: O nouă linie de tratare a nămolului pentru a anihila mirosul urât din capitală


Circa 80% din lucrările de renovare a Staţiei de epurare a apelor reziduale din Chișinău şi de construcție a noii linii de tratare a nămolului au fost deja executate, a raportat astăzi directorul interimar al SA „Apă-Canal Chișinău", Anatolie Lichii, care l-a însoțit pe primarul Ion Ceban în vizita efectuată astăzi la acest obiectiv.

Potrivit funcționarului, majoritatea construcțiilor civile și lucrările de montare a noului utilaj, prevăzute în proiect, sunt într-o etapă avansată de finalizare, s-a reuşit punerea în funcţiune a primului decantor secundar din cele șapte planificate spre reabilitare, iar în prezent sunt desfăşurate activităţi de pregătire pentru punerea în funcţiune şi a celui de-al doilea decantor secundar.

Obiectivul principal al contractului este construcţia liniei noi de tratare a nămolului, cu aplicarea procesului tehnologic de fermentare anaerobă a mâlului şi deshidratarea acestuia. Implementarea tehnologiilor moderne vor duce la diminuarea riscului apariţiei mirosului urât la obiectivele de pe teritoriul Staţiei de epurare prin tratarea mirosului persistent cu ajutorul biofiltrelor (sisteme de odorizare).

Primarul Ion Ceban a afirmat, citat de un comunicat de presă al Primăriei Chișinău, că pentru rezolvarea problemei mirosului neplăcut din capitală, la Stația de epurare a apelor reziduale din municipiul Chișinău va fi construită, în paralel, o linie tehnologică de prelucrare a nămolului prin proces de piroliză. Proiectul va fi cofinanțat de Fondul Ecologic Național.

Menționăm că lucrările de construcţie a Staţiei de epurare a apelor reziduale din capitală sunt executate de către antreprenorul „Consortium Passavant Energy&Environment GmbH & Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH&Co.KG” Germania. Valoarea contractului este de 24,2 milioane de euro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md