09:08:36 26.04.2024
Stiri

Clarificările „Tirex-Petrol”, compania responsabilă de depozitarea și distribuirea celor 6 000 de tone de motorină donate de România: „Dacă nu ne implicam, atunci întregul proces ar fi fost compromis. Lucrăm, practic, în pierdere”

Actualitate 29.06.2021 11:21 Vizualizări1850 Autor: Ziarul National
Clarificările „Tirex-Petrol”, compania responsabilă de depozitarea și distribuirea celor 6 000 de tone de motorină donate de România: „Dacă nu ne implicam, atunci întregul proces ar fi fost compromis. Lucrăm, practic, în pierdere”


Compania „Tirex-Petrol”, responsabilă de depozitarea și distribuirea celor 6 000 de tone de motorină donate de către România agricultorilor din R. Moldova, se arată indignată de faptul că în spațiul public au apărut informații, potrivit cărora firma ar avea mari beneficii în urma acestei afaceri. Responsabilii companiei subliniază că majoritatea agenților economici de pe piața produselor petroliere au refuzat din start să se implice în depozitarea și repartizare motorinei aduse din România.

„Din start era clar că operațiunea aceasta implică riscuri și multe bătăi de cap. Nu în zadar marea majoritate a agenților economici importanți de pe piața produselor petroliere au refuzat să se implice. Conștientizând că doar noi puteam pune la dispoziție capacitățile necesare, am decis să ne implicăm. Dacă nu ne implicam, atunci întregul proces ce viza ajutarea fermierilor din Moldova ar fi fost compromis”, a declarat administratorul „Tirex-Petrol”, Alec Ignat, pentru curentul.md.

Ingnat a precizat că firma pe care o reprezintă a fost tot timpul alături de fermierii din R. Moldova și din acest motiv s-a implicat și de data aceasta. „Noi nu o singură dată am ajutat fermierii și am decis să ne implicăm și de data aceasta. Noi obținem 41 de bănuți pentru un litru de motorină, dar depozitarea și livrarea ne costă mult mai scump. O să vă ofer imagini video și foto ca să vedeți în ce condiții lucrăm ca motorina să ajungă la fermieri”, a adăugat sursa citată.

De asemenea, Ignat a subliniat că, în paralel, se încearcă dezinformarea și manipularea opiniei publice, promovându-se „ideea aberantă” că beneficiari ar fi persoane terțe.

„Se promovează ideea halucinantă că beneficiar ar fi o persoană, care are atribuții la o altă persoană, cu care eu sunt asociat în altă afacere. E o lipsă totală de logică, pentru că, după cum am spus, despre profit nici vorbă nu poate fi. Iar faptul că dintre toți asociații mei din alte afaceri, în acest context în prim plan a fost scos anume acest nume, denotă că interesul a fost cu totul altul decât subiectul motorinei”, a conchis Alec Ignat.






Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md