08:10:15 07.05.2024
Stiri

VIDEO // Vrea să ajungă în Parlamentul R. Moldova, dar pretinde să i se vorbească doar în limba rusă: Candidatul care a aruncat cu o sticlă de apă la dezbaterile de la PRO TV

Actualitate 29.06.2021 12:13 Vizualizări7210 Autor: Ziarul National
VIDEO // Vrea să ajungă în Parlamentul R. Moldova, dar pretinde să i se vorbească doar în limba rusă: Candidatul care a aruncat cu o sticlă de apă la dezbaterile de la PRO TV Facebook


Dezbaterile electorale de luni-seară de la PRO TV au fost marcate de scandal.

Alexandr Kalinin, președintele Partidului Regiunilor, concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent, a cerut să i se vorbească doar în limba rusă, după ce a refuzat inițial un traducător pe care postul de televiziune voia să i-l pună la dispoziție.

Kalinin s-a certat cu moderatoarea emisiunii, jurnalista Lorena Bogza, și cu un operator, iar la un moment dat a aruncat cu o sticlă de apă în panourile din studio.

„Nu-mi închideți mie gura! Vreți să vorbim, o să vorbim în rusă!”, striga Kalinin.



„Dezbaterile de astăzi (ieri - n.r.) s-au transformat în circ din cauza unui invitat care a desconsiderat tot - statul în care se află, ceilalți concurenți din studio, regulile emisiunii - tot! Cu alte cuvinte, toți ceilalți trebuiau să se comporte și să vorbească în limba rusă, așa cum își dorea un invitat... Ultimul lucru pe care mi-l doresc este să începem o discuție pe subiectul limbii vorbite, al denumirii limbii, subiecte pe care oamenii mici din politică le ating atunci când nu au soluții și vor să-i învrăjbească pe unii împotriva altora”, a explicat Lorena Bogra pe Facebook, după emisiune.

Jurnlista a precizat că Alexandr Kalinin a spus că nu are nevoie de traducător, iar la dezbateri a încălcat regulamentul emisiunii și a intimidat ceilalți concurenți electorali prezenți în studio.

„I-am propus traducător acestui candidat care se vrea în Parlament (că așa ar spune legea - dacă mă întrebați pe mine, nu e firesc să asigurăm traducere unor candidați care nu vor să vorbească în limba statului în care (pretind că) locuiesc și în slujba căruia ar vrea sa fie!). Am fi asigurat, dacă ar fi spus că nu înțelege. Dimpotrivă, a spus că nu are nevoie, că înțelege întrebările, dar va răspunde în limba rusă”, a afirmat Lorena Bogza.

Scandalul a continuat și în pauzele emisiunii.

„Operatorul nostru i-a cerut, și el, în pauză, să se comporte civilizat, să nu atace ceilalți candidați - el s-a năpustit asupra lui cu injurii. A aruncat o sticlă cu apă peste panoul (peretele) studioului, supărat că nu îi adresam întrebări în limba rusă și că toată lumea din studio îi cere să respecte regulamentul. I-am cerut să părăsească studioul dacă nu respectă regulamentul. A preferat să stea până la sfârșit și să ceară tuturor să îi adreseze întrebări în limba rusă. A plecat abia atunci când trebuia să se adreseze alegătorilor, când trebuia să își folosească minutul de final”, a mai scris Lorena Bogza, convinsă că „astfel de „politicieni” nu își au locul la dezbateri”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md