06:01:50 26.04.2024
Stiri

Plahotniuc-Dodon ar putea rămâne la PUTERE, dacă forțele proeuropene și unioniste nu fac front comun: „Retragerea nu e un semn al slăbiciunii politice. PAS e singura forță cu șanse reale de accedere și preluare a majorității în Parlament”

Actualitate 28.06.2021 09:39 Vizualizări2156 Autor: Ziarul National
Plahotniuc-Dodon ar putea rămâne la PUTERE, dacă forțele proeuropene și unioniste nu fac front comun: „Retragerea nu e un semn al slăbiciunii politice. PAS e singura forță cu șanse reale de accedere și preluare a majorității în Parlament”


Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) cheamă forțele proeuropene și unioniste să facă front comun la alegerile parlamentare din 11 iulie curent, astfel ca binomul Plahotniuc-Dodon să nu rămână la putere și să fie perpetuat statul capturat. În acest sens, unele formațiuni ar trebui să se retragă din cursa electorală, pentru ca să nu fie dispersate voturile proeuropene.

„PLDM, conștient de pericolul perpetuării captivității statului de către oligarhia roșie condusă și astăzi de binomul Plahotniuc-Dodon, înțelegând că R. Moldova în lipsa unei guvernări proeuropene riscă să rămână în zona gri a sistemului de relații internaționale, analizând situația reală, inclusiv sondajele de opinie publică, apreciind deplina bună credință a partidelor proeuropene și unioniste, face apel către aceste formațiuni politice, să se retragă din cursa electorală și să sprijine în aceste alegeri Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS)”, se arată într-o declarație remisă de liberal-democrați.

Apropierea datei alegerilor și ultimele evoluții relevate în numeroasele sondaje, atât cele comandate de diferiți actori politici cât și cele realizate la solicitarea mai multor structuri internaționale, au arătat că partidele mici, inclusiv cele nou înființate, nu vor trece pragul electoral, existând doar riscul dispersării voturilor proeuropene, argumentează fostul partid de guvernământ.

„PLDM, așa cum a dovedit în 2011, în cadrul alegerilor primarului general al Chișinăului, în alegerile din 2016, 2019 și cele din acest an, a prioritizat interesul național neparticipând la alegeri, tocmai pentru a nu duce la fragmentarea votului proeuropean. PLDM cheamă partidele proeuropene și unioniste să vadă în retragerea lor din cursa electorală nu un semn al slăbiciunii politice, ci dovada maturității politice, prin recunoașterea realității că, singura formațiune proeuropeană cu șanse reale de accedere și preluare a majorității în parlament este PAS. Suntem obligați să nu irosim această șansă istorică”, conchide sursa citată.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md