17:17:39 26.04.2024
Stiri

DOC // Deputatul Denis Ulanov cere ca procurorul Iachimovschi să fie testat cu DETECTORUL de minciuni: „Chem organele responsabile din R. Moldova să oprească imediat acțiunile discriminatorii și ilegale”

Actualitate 28.06.2021 17:59 Vizualizări2093 Autor: Ziarul National
DOC // Deputatul Denis Ulanov cere ca procurorul Iachimovschi să fie testat cu DETECTORUL de minciuni: „Chem organele responsabile din R. Moldova să oprească imediat acțiunile discriminatorii și ilegale” Facebook


Deputatul Partidului „ȘOR”, Denis Ulanov, susține că dosarul penal deschis pe numele său poartă „un caracter politic”, iar acest fapt a fost recunoscut, de facto, chiar de procurorul care instrumentează cazul. Ulanov face aceste precizări într-un demers oficial adresat autorităților R. Moldova și unor structuri internaționale.

Denis Ulanov subliniază că Procuratura Anticorupție a început urmărirea penală împotriva sa în 21 mai, în aceeași zi în care Comisia Electorală Centrală a înregistrat Partidul „ȘOR” în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Peste două zile, a fost chemat să-i fie prezentată învinuirea – „cu totul alta decât cea anunțată, după retragerea imunității parlamentare”.

Potrivit deputatului, procurorul i-a declarat deschis: „Problema dumneavoastră e că v-ați implicat în politică”.

„Toate aceste circumstanțe și metode cu care procurorul anticorupție, Octavian Iachimovschi, își îndeplinește obligațiunile, duc la gândul că urmărește interese ascunse, făcând jocul unor actori politici în campania pentru alegerile parlamentare din 11 iulie”, se arată în demersul lui Denis Ulanov.

Deputatul a anunțat că cere recuzarea procurorului, amintind că numele acestuia a figurat în câteva investigații jurnalistice. „Printre altele, presa a scris că Iachimovschi a contribuit la scoaterea de sub urmărire penală a soacrei deputatului PAS, Sergiu Litvinenco. În plus, soția procurorului este activistă PAS”.

„Chem organele responsabile din R. Moldova să oprească imediat acțiunile discriminatorii și ilegale ale procurorului Octavian Iachimovschi, bazate pe viziunile sale politice”, se menționează în demersul lui Denis Ulanov.

Deputatul a cerut ca procurorul Iachimovschi să fie testat cu detectorul de minciuni, subliniind că el la fel este gata să fie testat la poligraf.

Ulanov a chemat partenerii internaționali ai R. Moldova „să condamne implicarea Procuraturii în activitatea politică” și a amintit că avocații nu pot fi urmăriți penal, fapt confirmat și de multiple decizii al Curții Europene pentru Drepturile Omului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md