17:27:11 26.04.2024
Stiri

Soluția lui Ilan Șor: „Prețurile pentru carburanți trebuie controlate de autorități, iar pentru asta e nevoie de construirea unui lanț de BENZINĂRII de STAT. Benzinăriile private lasă să majoreze prețurile, dar noi le vom păstra pe cele reale”

Actualitate 25.06.2021 14:40 Vizualizări2314 Autor: Ziarul National
Soluția lui Ilan Șor: „Prețurile pentru carburanți trebuie controlate de autorități, iar pentru asta e nevoie de construirea unui lanț de BENZINĂRII de STAT. Benzinăriile private lasă să majoreze prețurile, dar noi le vom păstra pe cele reale”


Statul trebuie să controleze prețurile pentru benzină și motorină, iar pe lângă instituirea monopolului de stat asupra importurilor de carburanți, trebuie construită și o rețea de benzinării de stat. Declarația aparține liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, și a fost făcută în cadrul unei emisiuni la Publika TV. Potrivit lui, în acest fel, prețurile pentru benzină nu vor crește ori de câte ori au chef proprietarii benzinăriilor, iar bătaia de joc față de oameni va înceta.

„E nu vreau doar monopol de stat asupra importului carburanților, vreau o rețea de benzinării de stat. Noi trebuie să putem controla prețurile pentru carburanți. Noi astăzi depindem de importatori și de proprietarii rețelelor de benzinării. Imaginați-vă ce se întâmplă. De mâine, instituim monopol asupra importului și lansăm benzinăriile de stat. Benzinăriile private lasă să majoreze prețurile, dar noi le vom păstra pe cele reale. Nu vom scumpi și nu ne vom bate joc de oameni”, a declarat Ilan Șor.

Sursa citată afirmă că, în prezent, proprietarii benzinăriilor de stat fac averi pe spatele oamenilor, iar statul nu face nimic pentru a schimba situația.

„Ori lucrăm pentru oameni, ori lucrăm pentru businessmani, pentru ca ei să-și mai poate construi alte case. Eu sunt businessman. Un om poate mânca zilnic 500 de grame de carne. Unii pot să mănânce 700, alții 300, nu contează. Important e că mai mult nu va mânca și nici nu are nevoie. Iar când cineva mănâncă 500 de grame, mai bagă 500 în congelator, alte 500 le mai împarte la rude, pentru popor nu mai rămâne nimic”, a adăugat Ilan Șor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md