05:40:17 05.05.2024
Stiri

Ex-premier: „Singura explicație pentru care Igor Dodon s-a ALIAT cu Voronin este DISPERAREA și spaima de a pierde totul, inclusiv libertatea”. Fostul oficial promite DEZVĂLUIRI despre „cum și de ce” Dodon l-a trădat pe Voronin

Actualitate 17.06.2021 10:13 Vizualizări1848 Autor: Ziarul National
Ex-premier: „Singura explicație pentru care Igor Dodon s-a ALIAT cu Voronin este DISPERAREA și spaima de a pierde totul, inclusiv libertatea”. Fostul oficial promite DEZVĂLUIRI despre „cum și de ce” Dodon l-a trădat pe Voronin


„Asalt al minciunii și al imposturii ar putea fi definită activitatea electorală a cuplului „netradițional” Dodon - Voronin în această campanie. Singura explicație pentru care Igor Dodon s-a aliat cu un om care uită ce a mâncat la micul dejun, în cazul nostru Voronin, este disperarea și spaima de a pierde totul, inclusiv libertatea”, a scris într-o postare pe Facebook ex-premierul Vlad Filat.

În așa fel, Filat a răspuns unor acuzații lansate de Voronin la adresa sa. Potrivit comunistului, Filat s-ar face vinovat e evenimentele din aprilie 2009 și anume de atunci R. Moldova ar fi luat-o pe o „cale greșită”.

Filat a mai adăugat că în timpul apropiat va deschide parantezele despre „cum și de ce” l-a trădat Dodon pe Voronin în 2011.

„De asemenea, după ce Voronin l-a numit „măgarul Găgăuziei”, „idiot util al regimului Plahotniuc” și „impotent politic”, lovit de alzhaimer politic și speriat că va rata din nou intrarea în parlament, bătrânelul mincinos, cum l-a caracterizat Igor Dodon, a acceptat de dragul unor fotolii parlamentare să se alieze cu cel care l-a trădat (cum și mai ales de ce l-a trădat Dodon pe Voronin vom vorbi, așa cum am mai spus, în perioada următoare)”.

Filat a recunoscut că s-au făcut greșeli după 2009, însă în acea perioadă R. Moldova a obținut regimul liberalizat de vize, iar cetățenii R. Moldova circulă liber în țările UE.

„Fără a idealiza activitatea Guvernului pe care l-am condus, trebuie spus că în perioada celor doi „corifei” R. Moldova a ajuns în prag de faliment și o izolare rar întâlnită pe continentul european. Efectiv a trebuit să explicăm în fiecare cancelarie occidentală că R. Moldova merită să fie parte a lumii occidentale, iar campania pentru ridicarea vizelor a fost una epuizantă și uneori aproape de limită.

R.Moldova trebuie să-și continue drumul spre UE în pofida mediocrității pe care cuplul Voronin-Dodon, manevrat din umbră de Plahotniuc, o promovează sub masca mesajelor geopolitice. Suntem și noi o insulă a latinității și locul nostru este împreună cu ai noștri, în UE unde contează forța dreptului, nu dreptul forței”, a punctat Filat.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md