03:53:00 26.04.2024
Stiri

Ex-ministrul Pînzari, despre principalele obiective pe domeniul Apărării incluse în Planul de țară al PD „Moldova ALTFEL”: „Pentru a spori interesul tinerilor față de domeniul militar, vom dezvolta educația patriotică și cultura de apărare”

Actualitate 16.06.2021 15:50 Vizualizări1876 Autor: Ziarul National
Ex-ministrul Pînzari, despre principalele obiective pe domeniul Apărării incluse în Planul de țară al PD „Moldova ALTFEL”: „Pentru a spori interesul tinerilor față de domeniul militar, vom dezvolta educația patriotică și cultura de apărare”


Vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova (PD), Alexandru Pînzari, ex-ministru al Apărării, susține că Planul de țară „Moldova ALTFEL” al formațiunii conduse de Pavel Filip cuprinde mai multe obiective privind dezvoltarea domeniului apărării în R. Moldova.

Printre prioritățile PD se numără și sporirea interesului tinerilor față de domeniul militar.

„Pentru a spori interesul tinerilor față de domeniul militar, vom dezvolta educația patriotică și cultura de apărare prin educație formală. Totodată, vom lucra la promovarea imaginii Armatei Naționale prin elaborarea unor programe eficiente în atragerea tinerilor în serviciul militar și creșterea sprijinului public pentru politicile naționale de securitate”, a declarat Pînzari într-un interviu pentru Curentul.md.

Totodată, PD va insista pentru majorarea alocațiilor bugetare destinate Armatei Naționale. „Noi propunem ca până la 2% din PIB-ul anual să revină domeniului apărării. De asemenea, vom propune majorarea vechimii în muncă pentru durata aflării militarilor în misiuni sau operații internaționale”, a spus Alexandru Pînzari.

Alte obiective ale PD în domeniul apărării:

- modernizarea Armatei în dependență de riscurile și amenințările regionale și internaționale;

- eficientizarea, optimizarea și redislocarea, după caz, a unităților Armatei Naționale;

- extinderea colaborării cu NATO, vom pleda pentru includerea R. Moldova în diferite inițiative și programe NATO;

- avansarea în carieră a militarilor va fi doar pe criterii de meritocrație, pe criterii de instituționalizare și apolitic;

- îndreptarea militarilor noștri la cele mai bune școli de instruire din UE și SUA și alte țări.

„De comun cu partenerii strategici vom dezvolta securitatea cibernetică la nivel național, regional și internațional. Vom interveni cu inițiativei legislative pentru a egala o zi de deplasare a militarilor moldoveni în misiuni de pacificare cu două zile lucrătoare. Vom evalua toate terenurile Ministerului Apărării și vom propune un concept al fondului locativ, astfel încât, toți militarii să fie asigurați cu apartamente”, a conchis fostul ministru al Apărării.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md