16:22:42 26.04.2024
Stiri

Partidul Vorbelor Dulci

Actualitate 13.06.2021 10:35 Vizualizări2810 Autor: Ziarul National
Partidul Vorbelor Dulci


Trustia, elegii politikoase

Stimați compatrioți și compatreoni! Doar 24 de concurenți - 22 de partide/ blocuri și 2 candidați independenți - s-au înscris în cursa electorală a alegerilor parlamentare anticipate. E mai bine decât în 2019, când am avut 15 partide/ blocuri și niciun candidat independent, dar e mai puțin decât în 2014, când au fost 25 de concurenți.

Și există potențial în acest sens! De doi ani își așteaptă, ca un taur priponit, ieșirea în arenă un nou partid politic patriotic statal - Partidul Vorbelor Dulci, fondat de, iertată-mi fie modestia, subsemnatul. Dacă nu am fi fost sabotați, PVD era deja la putere și declanșa revoluția totală a statalității, faptele bune aveau să curgă gârlă, ca din cornul abundenței. Căci celelalte partidele aleargă, mă scuzați, cu pantalonii în vine, în urma trenului, reacționează, nu anticipează, se scarpină în mod tradițional la ceafă, postfactum, excitându-și mintea de pe urmă, când ar trebui să se scarpine la frunte, antefactum, excitându-și mintea dinainte! De exemplu, să luăm Partidul Schimbării… Ce să mai schimbi, stimabile, după treizeci de ani? E totul anchilozat, e calcar! Nici calgonul nu ajută! Unde ați fost până acum? Într-un buzunar? Prea târziu v-ați trezit cu schimbarea în cap! Sau pretinsul partid chicuist al Dezvoltării și Consolidării… Ce să mai dezvolți, nene, ce să mai consolidezi, după ce s-a distribuit și s-a repartizat totul în „kulioașe”? Și restul partidelor sunt la fel! A tunat și le-a adunat!

Partidul Vorbelor Dulci e altceva, e un partid de tip nou, cu o clasă politică nouă, proaspătă, e zarzavat, e vărzare a politicii eficiente, e ceea ce îi lipsește multpătimitului popor, noi declanșăm atitudinea, acțiunile și faptele bune, noi pornim carul națiunii civice din loc, printr-o magie națională, autohtonă, căci se știe din bătrâni că „vorba dulce mult aduce”. Fără prea mari eforturi, decât eforturi lingvistice, firește, pe care nu le divulgăm, deocamdată, noi vom transforma Republica Moldova într-un Monaco… pardon, Monaco a fost promis deja, vom transforma Republica Moldova într-o nouă Elveție – pardon, se pare că și Eleveția a fost promisă, nu o singură dată… Mai pe scurt, noi nu vom transforma, ci, pur și simplu, vom transfera republicuța noastră de la coada continentului eurasiatic în fruntea Europei, spre invidia tuturor membrilor UE, a României în special! Aceasta dacă Georgeta nu ar refuza categoric să aloce suma respectivă pentru înregistrarea PVD (Partidul Vorbelor Dulci). Poate se găsește vreun sponsor patriot sau patreon? Îi promitem un loc onorabil pe lista partidului.

Acum stau și mă gândesc eu cu cine votez? Care partid e mai aproape din punct de vedere ideologic de Partidul Vorbelor Dulci? Niciunul, stimați compatrioți sau compatreoni! Quod erat demonstrandum!

Al vostru calamandros, Ion Buraga

Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md