15:51:29 04.05.2024
Stiri

Năstase, despre cel mai mare DONATOR de vaccinuri pentru R. Moldova: „Respectăm și iubim România, care continuă să ne exporte sănătate și siguranță. Fără România nu există nici parcurs european și nici pași înainte…”

Actualitate 12.06.2021 17:37 Vizualizări1913 Autor: Ziarul National
Năstase, despre cel mai mare DONATOR de vaccinuri pentru R. Moldova: „Respectăm și iubim România, care continuă să ne exporte sănătate și siguranță. Fără România nu există nici parcurs european și nici pași înainte…”


„România continuă să ne exporte sănătate și siguranță, dovedind încă o dată angajamentul profund de susținere necondiționată a R. Moldova și a cetățenilor săi”, a scris pe Facebook liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, în contextul unei noi donații de vaccinuri anti-COVID-19 pentru cetățenii R. Moldova.

„Noua donație de 100 800 de vaccinuri sosite în R. Moldova reprezintă încă o promisiune realizată a României și vine în completarea celor peste 300 de mii de vaccinuri donate anterior de frații de peste Prut.Noua donație anti-COVID sosită din România permite tuturor cetățenilor R. Moldova accesul la vaccin și este o puternică degrevare financiară de pe umerii bugetului de stat și așa secătuit. Urmare adiscuțiilor purtate la București cu premierul Florin Cîțu și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, atât eu cât și colegii mei, am înțeles că fără România nu există nici parcurs european și nici pași înainte”, a menționat politicianul.

Năstase a ținut să adauge că România a avut un rol decisiv în privința celor 600 de milioane de euro promise de Uniunea Europeană.

„De altfel, inclusiv în acordarea de către Uniunea Europeană a sumei de 600 de milioane de euro pentru relansarea R. Moldova președintele Klaus Iohannis și Guvernul României au jucat un rol hotărâtor. Acum este rândul nostru să dovedim că prețuim efortul României și să mergem să ne vaccinăm, pentru noi și din respect pentru semenii noștri! Mulțumim încă o dată, maică Românie”, a conchis Năstase.

Până acum, România a trimis Republicii Moldova 405 600 de doze de vaccin anti-COVID. Prima tranșă de vacccn a ajuns pe 27 februarie, a douape pe 27 martie curent și a treia ieri, 11 iunie 2021.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md