14:10:33 26.04.2024
Stiri

Președintele unei țări anunță măsuri EXTREME în privința persoanelor care îi infectează pe alții cu COVID-19 – să fie acuzate de OMUCIDERE

Actualitate 08.06.2021 12:06 Vizualizări954 Autor: Ziarul National


Președintele unei țări anunță măsuri EXTREME în privința persoanelor care îi infectează pe alții cu COVID-19 – să fie acuzate de OMUCIDERE

Preşedintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a declarat, în timpul unui discurs televizat, că nu exclude posibilitatea ca persoanele care ştiu că sunt infectate cu noul tip de coronavirus, dar care nu respectă regulile şi îi contaminează pe alţii, provocând decese, să fie acuzate de omucidere.

Principalul consilier pe probleme juridice al preşedintelui, Salvador Panelo, care a fost prezent la întâlnirea cu Duterte, a propus ca aceste persoane să fie acuzate de omucidere, informează agenția TASS, citată de Agerpres. "Dacă omul ştie că are coronavirus, însă el a ieşit totuşi (din casă) şi a infectat un alt om, ceea ce a dus la decesul acestuia din urmă, atunci este vorba de omor calificat", a susținut Panelo.

"Dacă el ştie că este infectat cu noul tip de coronavirus şi se comportă cu nepăsare, după cum a spus Panelo, acest lucru ar putea deveni omucidere", a mai precizat președintele filipinez.

Duterte susținuse anterior că vrea să găsească o lege potrivită pentru a-i trimite la închisoare pe cei care nu respectă carantina. El i-a ameninţat de asemenea cu pedepse cu închisoarea pe cei care participă la acţiuni în masă.

Pe 30 ianuarie 2020 în Filipine a fost înregistrat primul caz de contaminare cu noul tip de coronavirus. Până în prezent, numărul total de persoane contaminate a depăşit în Filipine 1,27 milioane, din care s-au vindecat 1,19 milioane şi au murit 21.900.

Autorităţile filipineze au aprobat până acum în regim de urgenţă utilizarea vaccinurilor de la Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen (Johnson&Johnson), dar şi a celui rusesc Sputnik V, chinezesc produs de Sinovac şi cel al companiei indiene Bharat Biotech.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md