20:52:01 26.04.2024
Stiri

Liderul tineretului PD: „Proiectele noastre pe dimensiunea de tineret și sport sunt ambițioase și foarte necesare pentru 27% din populația R. Moldova. Statul va compensa 75% din costul unui abonament la o sală de sport pentru copiii…”

Actualitate 08.06.2021 12:59 Vizualizări1223 Autor: Ziarul National
Liderul tineretului PD: „Proiectele noastre pe dimensiunea de tineret și sport sunt ambițioase și foarte necesare pentru 27% din populația R. Moldova. Statul va compensa 75% din costul unui abonament la o sală de sport pentru copiii…” Facebook


Președintele Organizației de Tineret al Partidului Democrat din Moldova (PD), Vadim Jora, susține că formațiunea din care face parte, în frunte cu Pavel Filip, a acordat o mare atenție problemelor tineretului, în condițiile în care tinerii din R. Moldova pot fi determinanți în procesul de modernizare și dezvoltare a țării.

Potrivit lui Vadim Jora, aproape 27 la sută din numărul total al populației cu reședința în R. Moldova sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 34 de ani.

„Inovatori, energici, activi – anume tinerilor le revine sarcina de a construi Moldova europeană pe care ne-o dorim cu toții. Și acest mesaj a fost piatra de temelie pe care am construit toate politicile de tineret la acea etapă. Avem aceeași viziune și acum și, imediat după revenirea la guvernare - vom acționa consecvent în vederea implementării ei”, a declarat democratul într-un interviu pentru Coment.md.

Jora a precizat că Guvernul Filip a întreprins numeroase măsuri pentru a stimula implicarea tinerilor în procesul de modernizare și dezvoltare a statului.

„Incontestabil, una din realizările majore pe domeniul de tineret este Legea cu privire la tineret. Aprobarea acestei legi oferă un cadru prielnic progresului pe dimensiunea respectivă, întrucât a determinat mărirea cu peste 300% a bugetului proiectelor pentru organizațiile de tineret. De asemenea, în scopul stimulării participării tinerilor în dezvoltarea comunitară și în vederea dezvoltării şi extinderii teritoriale a serviciilor de tineret, au fost create centrele și consiliile locale de tineret. În aceste structuri tinerii se pot asocia pentru a-și atinge scopurile”, a enumerate tânărul.

Președintele tinerilor democrați a menționat că proiectele PD pe dimensiunea de tineret și sport sunt ambițioase și foarte necesare tinerilor.

„În acest sens, ne propunem dezvoltarea sportului la nivel rural, astfel încât să existe în fiecare sat o infrastructură sportivă. Mai mult, statul va compensa 75% din costul unui abonament la o sală de sport pentru copiii din familii cu un venit de sub 10 mii lei pe lună. La fel, companiile care cumpără angajaților abonamente la sala de sport vor fi scutite de impozitul pe venit în mărimea sumei plătite. Pentru a atrage investițiile publice și private în dezvoltarea infrastructurii sportive, vom iniția programul național „O națiune sportivă – o națiune prosperă”.

Pe dimensiunea de tineret, Jora a precizat că PD se angajează să dezvolte programele de antreprenoriat social pentru tineri, să contribuie la mărirea bugetului în programele de granturi pentru tineret. „Totodată, urmărind stoparea exodului de tineri, vom promova noi programe de granturi pentru tinerii agricultori”, a subliniat Vadim Jora.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md