03:21:05 11.05.2024
Stiri

DUELUL PG-ANI: Procurorii acuză inspectorii de integritate că ar întocmi actele privind îmbogățirea ilicită a demnitarilor cu „ABATERI” și „CARENȚE”

Actualitate 08.06.2021 13:11 Vizualizări1093 Autor: Ziarul National
DUELUL PG-ANI: Procurorii acuză inspectorii de integritate că ar întocmi actele privind îmbogățirea ilicită a demnitarilor cu „ABATERI” și „CARENȚE”


Procuratura Generală (PG) îi transmite Autorității Naționale de Integritate (ANI) că poate contesta actele emise de procurori în judecată, dacă nu este de acord cu acestea.

Reacția vine după ce ANI a acuzat procurorii că au refuzat să inițieze încă 21 de proceduri penale în privința unor cazuri de fals în declarații și îmbogățire ilicită, care vizau deputați, procurori, un primar și doi funcționari publici cu statut special, un conducător de instituție publică, un președinte de raion și un funcționar public.

„Este regretabil că instituția noastră se confruntă cu standarde duble în deciziile luate de către organele Procuraturii. Principalul obiectiv al instituției noastre este de a-și îndeplini onest misiunea, însă, în condițiile acestor impiedimente, inclusiv abordărilor divergente ale factorilor de decizie din alte instituții anticorupție, scopul de prevenire și combatere a corupției în Republica Moldova ar putea fi compromis. ANI intenționează să invite Procuratura Generală într-o ședință tehnică de lucru în scopul identificării unor soluții viabile și legale pentru problemele semnalate”, arăta ANI luni, într-un comunicat de presă.

Procuratura Generală acuză ANI de „manipulări” și „populisme”, susținând că inspectorii de integritate nu ar întocmi corect actele procedurale care vizează cazurile de îmbogățire ilicită.

„Procuratura Generală va informa suplimentar despre principalele carențe și abateri la întocmirea actelor procedurale de către inspectorii de integritate, după generalizarea și analiza practicii de urmărire penală la subiect. Procuratura este deschisă pentru cooperare cu toate instituțiile statului, societatea civilă și mass-media în măsura în care îi permit competențele în interesul anchetelor pendinte, fără manipulări, populisme și derogări de la lege”, susține Procuratura Generală.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md