17:34:11 10.05.2024
Stiri

Sergiu Litvinenco acuză CNA și Procuratura că „scotocesc prin arhive” pentru a INTIMIDA candidații PAS, la „indicațiile” lui Dodon: Reacția virulentă a lui Stoianoglo

Actualitate 08.06.2021 17:28 Vizualizări2018 Autor: Ziarul National
Sergiu Litvinenco acuză CNA și Procuratura că „scotocesc prin arhive” pentru a INTIMIDA candidații PAS, la „indicațiile” lui Dodon: Reacția virulentă a lui Stoianoglo


Vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, reclamă faptul că funcționarii publici din R. Moldova ar fi primit „indicații de la șefi” ca să verifice în bazele de date deținute de stat date compromițătoare despre candidații PAS pentru alegerile parlamentare.

De asemenea, spune Litvinenco, prin structurile teritoriale ale Centrului Național Anticorupție, condus de fostul consilier al socialistului Igor Dodon, dar și ale Procuraturii Generale s-ar „scotoci prin arhive toate materialele (caziere, procese-verbale, dosare administrative etc.) care există pe primarii PAS cu scopul de a-i intimida”.

„Referitor la aceste lucruri, vreau să mă adresez întâi de toate către șefii de instituții care au dat astfel de indicații. Doar faptul că l-ați ascultat pe Dodon și ați dat astfel de dispoziții ilegale vă face incompatibili cu funcțiile pe care le dețineți, prin urmare va trebui să fiți demiși după alegeri. Dar mai puteți încă să vă revocați deciziile ilegale și să evitați astfel tragerea la răspundere. Pentru că știți bine că acțiunile pe care le întreprindeți sunt ilegale”, a scris Litvinenco pe Facebook.



Procuratura Generală a ținut să-i dea o replică „cetățeanului Litvinenco”, anunțând că respinge aceste declarații și reiterând poziția instituției de neimplicare în procesele electorale.

„Acuzațiile sterile, lansate de dragul PR-ului politic, dar care determină instalarea confuziei în societate și neîncredere în instituțiile statului, le calificăm ca fiind iresponsabile și contraproductive, făcând parte dintr-o serie de tentative de a atrage Procuratura în soluționarea unor conflicte de ordin politic. În această ordine de idei, Procuratura apelează la bunul-simț, cultura și inteligența tuturor concurenților electorali, îndemnându-i ca în procesul agitației electorale să nu facă uz de lucrările penale pendinte, riscând astfel ca, în cea mai mare parte, să cadă sub incidența calomniei, încălcării principiului prezumției nevinovăției sau amestecului în înfăptuirea urmăririi penale sau justiției.

Atragem atenția asupra necesității asumării responsabilității pentru veridicitatea informațiilor diseminate, precum și procedurilor prevăzute de legislație cu privire la modul de sesizare a organelor de drept despre săvârșirea infracțiunilor sau altor categorii de delicte, prezentare a probelor și verificare a lor. În alte circumstanțe, acest gen de declarații vor fi calificate ca fiind politice și vor fi lăsate fără examinare”, cităm din comunicatul Procuraturii Generale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md