17:28:41 26.04.2024
Stiri

Donatori de ORGANE din R. Moldova pentru pacienți din Israel sau Oman: Intervențiile erau realizate într-un spital de stat din Bulgaria. Consilier prezidențial: „Demonstrează că la noi activitatea traficanților de organe este în plină desfășurare”

Actualitate 07.06.2021 11:17 Vizualizări3183 Autor: Ziarul National
Donatori de ORGANE din R. Moldova pentru pacienți din Israel sau Oman: Intervențiile erau realizate într-un spital de stat din Bulgaria. Consilier prezidențial: „Demonstrează că la noi activitatea traficanților de organe este în plină desfășurare”
Poză simbol


Operații ilegale de transplant de organe în care donatorii erau cetățeni ai Republicii Moldova și ai Ucrainei.

Ministerul Sănătății din Bulgaria anunță că intervențiile chirurgicale au fost efectuate timp de circa doi ani în Spitalul de stat „Lozenețk”, iar toți donatorii de organe aveau cetățenia Republicii Moldova sau a Ucrainei.

Mai exact, în perioada anului 2019 – 27 aprilie 2021, au avut loc 14 operații de transplant de rinichi de la donatori în viață, iar beneficiarii erau din Oman, Israel, Japonia, Germania, dar și din alte state.

Potrivit postului de radio „Europa Liberă” de la Sofia, legislația bulgară stabilește că transplantul de organe de la un donator viu poate avea loc doar dacă exită o relație de rudenie cu pacientul beneficiar.

Ministerul Afacerilor Interne al Bulgariei a demarat o anchetă vizavi de intervențiile chirurgicale ilegale. acestei țări, în cadrul căreia se verifică legăturile de familie, însă preliminar, s-a anunțat că totuși 14 operații ar fi fost efectuate ilegal.

„Scandalul legat de operațiile ilegale de transplant de organe despre care a anuntat Ministerul Sănătății din Bulgaria, unde în calitate de donatori apar cetățeni ai Republicii Moldova, demonstrează că pe la noi activitatea traficanților de organe este în plină desfășurare. Ne spun ceva cu referire la aceasta organele de resort, menite să investigheze, depisteze și să prevină la timp astfel de acte criminale?”, a comentat consilierul prezidențial pe domeniul sănătății, Ala Nemerenco.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md