06:55:55 27.04.2024
Stiri

Planul de REZERVĂ al lui Dodon privind ANULAREA alegerilor parlamentare? „Cei cinci membri ai CEC, care au votat pentru organizarea a 139 de secții de votare peste hotare, sunt PRESAȚI să-și dea DEMISIA”

Actualitate 07.06.2021 12:00 Vizualizări9733 Autor: Ziarul National
Planul de REZERVĂ al lui Dodon privind ANULAREA alegerilor parlamentare? „Cei cinci membri ai CEC, care au votat pentru organizarea a 139 de secții de votare peste hotare, sunt PRESAȚI să-și dea DEMISIA”


Cei cinci membri ai Comisiei Electorale Centrale (CEC), care sâmbătă au votat pentru reducerea la 139 a secțiilor de votare deschise peste hotarele R. Moldova, ar fi presați de socialiști și Igor Dodon să-și dea demisia. Astfel, o comisie fără majoritatea membrilor nu ar putea organiza alegerile anticipate din 11 iulie curent, a anunțat astăzi liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

„Dacă noi vom obține o victorie la Curtea de Apel Chișinău în privința majorării secțiilor de votare peste hotare, atunci Igor Dodon are o variantă de rezervă - demisia celor cinci membri ai CEC, care au votat pentru reducerea numărului secțiilor de votare peste hotare. Chipurile, asupra lor se fac presiuni. În așa fel, ei intenționează să anuleze alegerile programate pentru 11 iulie, deoarece majoritatea din CEC a demisionat, iar Parlamentul, care urmează să numească noi membri, a fost dizolvat”, a spus Usatîi.

Potrivit lui Usatîi, juriștii trebuie să se gândească cum trebuie de procedat mai departe, în cazul în care cinci membri ai CEC demisionează, iar alții nu pot fi numiți.

„E o situație foarte dificilă, care poate duce la un colaps juridic. Sper că vom găsi o decizie”, a precizat Usatîi.

Membrul CEC, Vladimir Șarban, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că nu și-a auzit colegii vorbind despre o eventuală demisie și nici dumnealui nu i-a fost solicitat acest lucru.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md