17:24:23 26.04.2024
Stiri

RUȘII au ridicat la suprafață cea mai puternică ARMĂ împotriva americanilor. În timpul exercițiului s-a întâmplat ceva INCREDIBIL

Actualitate 01.06.2021 11:59 Vizualizări1403 Autor: Ziarul National
RUȘII au ridicat la suprafață cea mai puternică ARMĂ împotriva americanilor. În timpul exercițiului s-a întâmplat ceva INCREDIBIL


O filmare publicată de canalul de televiziune oficial al Ministerului Apărării din Rusia a oferit imagini din interiorul submarinelor nucleare Sierra ale țării, inclusiv cu sistemele de detectare. Filmarea arată spațiile de la interior, inclusiv una dintre capsulele pentru evacuare în caz de urgență aflate la bordul submarinelor rusești.

Totodată, filmarea oferă detalii despre diversele măsuri de protecție folosite de Marina Rusiei, inclusiv scafandri înarmați cu arme subacvatice speciale și lansatoare care pot fi utilizate pentru a ataca forțele inamice la mici adâncimi.

Episodul transmis de canalul TV Zveda, care poate fi vizionat și pe platforma YouTube, a vizat submarinele 945 și 945A ale Marinei rusești. Acestea mai sunt cunoscute în Rusia drept Barrakuda și Kondor, în timp ce NATO le numește submarine din clasa Sierra I și Sierra II.

Chiar în primul minut al episodului, camera de filmat îl surprinde pe Pskov, al doilea submarin construit din clasa Sierra II și ultimul dintre cele patru nave construite din clasa Sierra. Elementele „sistemului de detectare a obiectelor”, cunoscut în Rusia ca sistemul Obnarujenia Kilvaternovo Sleda sau SOKS, sunt complet vizibile în videoclip.

De asemenea, videoclipul arată și un catarg relativ mic care pare asemănător cu cel asociat cu rețeaua SOKS de pe unele submarine nucleare 971, cunoscute și sub denumirea de nave din clasa Akula de către NATO. Trebuie menționat faptul că catargul de pe Pskov nu are proeminențele observate pe cel asociat cu SOKS de pe unele nave Akula și ar putea să nu aibă legătură cu sistemul de senzori.

Interesant este că celălalt submarin din clasa Sierra II, Nizhniy Novgorod, nu are catargul mic deasupra pânzei, deși pe acesta se pot vedea proeminențele, scrie The Drive, citat de descopera.ro.

Imaginile mai includ și diferite cadre cu interiorul submarinului Nizhniy Novgorod, inclusiv centrul principal de comandă de la bord, acolo unde porțiuni semnificative sunt estompate. Pe pereții submarinului pot fi observate diverse afișe cu detalii despre nave de război, submarine și aeronave utilizate de Statele Unite ale Americii și de alți potențiali inamici.

Sistemele de detectare din cazul de față au fost aproape mereu asociate cu submarinele sovietice și, ulterior, cele rusești, cu toate că și alte țări au explorat conceptul de-a lungul anilor, inclusiv, destul de recent, Marina Regatului Unit. Din ceea ce se știe despre diferitele sisteme SOKS, care au apărut pentru prima dată în anii 1960, acestea sunt concepute în primul rând pentru a detecta alte submarine prin identificarea schimbărilor în densitatea apei.

SOKS este doar unul dintre motivele pentru care submarinele Sierra II, primele fiind date în folosință în 1990 și fiind considerate a fi foarte silențioase, astfel că sunt dificil de detectat și urmărit, rămân unele dintre cele mai capabile submarine de atac din flota Marinei rusești de astăzi . Corpurile lor din aliaj de titan reprezintă un alt subiect central a videoclipului, așa cum arată clar și titlul „Submarine de titan”. Titanul oferă o rezistență suplimentară și permite acestor submarine să se scufunde la adâncimi mai mari decât omologii lor din oțel.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md