22:06:05 26.04.2024
Stiri

Bucureștiul va pune la dispoziția autorităților din Republica Moldova mai multe spații adecvate pentru organizarea unor secții de votare la alegerile din 11 iulie

Actualitate 28.05.2021 14:29 Vizualizări1230 Autor: Ziarul National
Bucureștiul va pune la dispoziția autorităților din Republica Moldova mai multe spații adecvate pentru organizarea unor secții de votare la alegerile din 11 iulie


Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) de la București va sprijini eforturile Comisiei Electorale Centrale (CEC) din R. Moldova privind organizarea secțiilor de votare pentru alegerile parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021. Astfel, la dispoziția autorităților din Republica Moldova vor fi puse mai multe spații adecvate pentru organizarea unor secții de votare în vederea exercitării, în condiții optime, a drepturilor electorale de către alegătorii moldoveni din România.

Declarația a fost făcută de către președintele Autorității Electorale Permanente (AEP) de la București, Constantin-Florin Mitulețu-Buicӑ, la întrevederea de joi cu președintele CEC, Dorin Cimil, în contextul unei reuniuni de lucru organizate în baza Acordului de colaborare semnat de cele două instituții în noiembrie 2019.

Obiectivul reuniunii de lucru a fost aprofundarea cooperării bilaterale în domeniul electoral în contextul organizării alegerilor locale parțiale din România și a alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova.

Temele principale de discuție au vizat finanțarea corectă și transparentă a partidelor și a campaniilor electorale, asigurarea exercitării dreptului de vot a cetățenilor din diaspora, asigurarea juridică a procesului electoral și organizarea programelor de educație civică și instruire electorală.

Cele două părți și-au reafirmat, cu acest prilej, angajamentul de a se sprijini reciproc în demersurile de modernizare a sistemelor electorale și de consolidare a proceselor democratice din țările lor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md