03:44:51 26.04.2024
Stiri

Fadei Nagacevschi, care a BOICOTAT ultimele ședințe de Guvern, nu-și reproșează că R. Moldova poate rata 90 de milioane de dolari oferiți GRATUIT de SUA: „Când și cum mă prezint la ședințe DECID eu. Nu vă place, dați-mă afară, dacă știți cum”

Actualitate 28.05.2021 15:32 Vizualizări1828 Autor: Ziarul National
Fadei Nagacevschi, care a BOICOTAT ultimele ședințe de Guvern, nu-și reproșează că R. Moldova poate rata 90 de milioane de dolari oferiți GRATUIT de SUA: „Când și cum mă prezint la ședințe DECID eu. Nu vă place, dați-mă afară, dacă știți cum”


Ministrul Justiției în exercițiu, Fadei Nagacevschi, a reacționat, după ce a fost acuzat că blochează granturi de peste 90 de milioane de dolari oferite de SUA. Acesta menționează că Guvernul în demisie nu poate să semneze amendamentele la granturile oferite de SUA și dă vina pe Maia Sandu.

„Mai mulți candidați pentru funcția de deputat s-au întrecut la declarații pipărate, false la adresa subsemnatului în legătură cu niște acorduri de grant neaprobate de Guvern. Proiectele de acorduri prevedeau, printre altele, că acestea se prelungesc pentru o perioadă de patru ani.

Citește și: DOC // Irina Vlah, o apropiată a lui Igor Dodon, a BLOCAT astăzi, în ședința Guvernului, două GRANTURI din partea SUA de peste 90 de MILIOANE de dolari. Ministru Nagacevschi nici nu s-au prezentat la ședință

Conform legii, Guvernul în demisie nu poate să-și asume angajamente pentru o perioadă nedeterminată sau mai mare de un an, fapt ce a impus necesitatea unor discuții suplimentare pentru a respecta cadrul legal național. Vă amintesc că ați blocat dreptul Guvernului în demisie de a semna acorduri internaționale prin nepromulgarea Legii adoptate de Parlament. S-a spus că nu este nimic ce arde”, a menționat Nagacevschi, după ce a lipsit de la ședințele în care urmau să fie aprobate amendamentele la acordurile cu SUA.

CITIȚI și VIDEO // O nouă ședință de Guvern EȘUATĂ. Granturile SUA de peste 90 de MILIOANE de dolari rămân în aer din cauza miniștrilor lui Dodon

Acesta a mai adăugat că „decizia politică de a vota sau nu proiectele o ia fiecare ministru și nimeni nu-l poate impune să voteze sau nu, să vină la ședință sau nu”.

Citește și: Fost premier, despre gestul miniștrilor apropiați lui Dodon de a BOICOTA GRANTUL de peste 90 de milioane de dolari acordat de SUA: „Tovarăși! Eu înțeleg, faceți „politică”, urâți-vă adversarii, e ok. Dar nu propriii cetățeni!”

„Presiunea publică concertată nu mă impresionează, „dragi” populiști. Puteți face spectacol cât doriți. Guvernul e în demisie așa cum ați vrut voi. Ați provocat criza. Acum descurcați-vă. Strigați ,,miniștrii lui Dodon”... Nu „fraților”, eu am fost ministru al R. Moldova, cu responsabilitate față de Parlament. Domnul Dodon a fost președinte al R. Moldova. Astăzi sunt în demisie. Care-i responsabilitatea mea politică și constituțională sau de altă natură? Citiți hotărârile Curții Constituționale și practica internațională. Când și cum mă prezint la ședințe, decid eu. Nu vă place, dați-mă afară, dacă știți cum”, a adăugat Nagacevschi.

Citește și: Ministrul Nagacevschi, cel care trebuie să CONTRASEMNEZE amendamentele privind grantul SUA de peste 90 de MILIOANE de dolari, s-ar ODIHNI la Holercani: „Dacă Voicu îl găsește în condiții fizice și psihice bune...”

Acesta a prezentat răspunsul Ministerului Justiției la proiectele care așa și nu au mai fost aprobate de Guvern, deși termenul expiră la 31 mai curent.



Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md