19:15:21 08.05.2024
Stiri

Un senator de la București INFIRMĂ că România ar fi introdus vize pentru cetățenii R. Moldova: „Este absurd să te folosești de asemenea subiecte, ca să îți ATACI țara ta, să arunci cetățenii R. Moldova împotriva României”

Actualitate 27.05.2021 11:04 Vizualizări1381 Autor: Ziarul National
Un senator de la București INFIRMĂ că România ar fi introdus vize pentru cetățenii R. Moldova: „Este absurd să te folosești de asemenea subiecte, ca să îți ATACI țara ta, să arunci cetățenii R. Moldova împotriva României”


România nu a introdus vize pentru cetățenii R. Moldova și nici nu va face acest lucru, a declarat senatorul român Viorel Badea, în contextul declarațiilor făcute recent de liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) R. Moldova, Vlad Bilețchi.

Potrivit lui Badea, este inadmisibil ca astfel de speculații să fie utilizate împotriva statului român de anumite partide politice în campania electorală.

„Din 2014, regimul vizelor a fost neatins şi a rămas neatins. La frontieră, din punct de vedere al legii, nu s-a schimbat nimic. Singura modificare care a intervenit este cea dictată de pandemie. Acestea sunt schimbări la nivel global, nu este doar România care a impus unele reguli, care, bineînţeles, îi afectează şi pe unii dintre cetăţenii R. Moldova. Atunci când vorbim de vize pentru intrarea în România, ne referim la vizele de lungă ședere, cei care au viză de lungă ședere sunt cei care lucrează în România, au contracte de muncă sau studenții, persoane care desfășoară un anumit tip de activitate în România. Aceștia pot intra în România fără nicio problemă, pe baza contractului de muncă și pe baza vizei de lungă ședere”, a declarat Viorel Badea într-o intervenție pentru TVR Moldova.

Cetățenii R. Moldova, care sunt deținători de pașapoarte biometrice, pot intra în România numai în baza actualelor prevederi legale: „Bineînțeles, în toată această perioadă de pandemie, au apărut o serie de restricții care afectează nu numai pe basarabeni, ci pe toți cei care locuiesc în afara spațiului UE”.

Totodată, Viorel Badea a menţionat că „este totalmente absurd să te foloseşti de asemenea itemuri, subiecte, ca să îţi ataci ţara ta”.

„Este cel mai mare sacrilegiu, să încerci să îi arunci pe cetăţenii R. Moldova sau pe românii care trăiesc în R. Moldova şi au drept de vot şi îşi pot realiza acest drept de vot în R. Moldova, să îi arunci împotriva statului român urmărind să îţi creşti tu procentele prin notorietate, nu este nimic mai lipsit de morală decât acest lucru. Ei vor crede, probabil, cei care fac chestia asta că aceste voturi pe care le-ar câștiga vor veni către ei. Nu. Vor veni pentru cei care au șanse mai mari pentru că în general votul aici, în R. Moldova este un vot geopolitic”, a conchis Viorel Badea.

Menționăm că basarabenii cu pașapoarte românești nu au nicio restricție pentru a merge peste Prut.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md