00:59:22 11.05.2024
Stiri

DECLARAȚIE // „Dodon și complicii săi instituționali SABOTEAZĂ procesul de repartizare a celor 6 000 de tone de motorină oferite de Guvernul României producătorilor agricoli din R. Moldova”

Actualitate 27.05.2021 15:18 Vizualizări2069 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // „Dodon și complicii săi instituționali SABOTEAZĂ procesul de repartizare a celor 6 000 de tone de motorină oferite de Guvernul României producătorilor agricoli din R. Moldova”


Funcționarii Agenției Rezerve Materiale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne ar sabota procesul de repartizare a motorinei oferite ca ajutor de către Guvernul României pentru agricultorii din R. Moldova care au avut de suferit din cauza secetei de anul trecut.

Fosta deputată și actuala candidată la alegerile parlamentare pe lista Partidului Unității Naționale, Ana Guțu, acuză guvernarea de la Chișinău că „a inventat” un proces de certificare a calității motorinei pentru a tărăgăna momentul în care motorina va ajunge la fermieri.

„Dodon și complicii săi instituționali - funcționari și gestionari ai Agenției Rezerve Materiale - sabotează procesul de repartizare a celor 6 000 de tone de motorină oferite de Guvernul României producătorilor agricoli din Republica Moldova. Frica de România și de rolul crescând al României în asigurarea progresului economic și social în Republica Moldova îi fac pe toți sabotorii instituționali să meargă împotriva propriilor concetățeni. Acum aceștia au inventat un proces de certificare a calității motorinei, uitând cât de repede au autorizat produse alimentare alterate pentru grădinițele de copii!”, a afirmat Ana Guțu.

CITIȚI și Precizările Agenției Rezerve Materiale vizavi de motorina românească depozitată la Ocnița: De ce agricultorii NU pot primi combustibilul

Fosta șefă a Departamentului pentru Relația cu R. Moldova din Guvernul de la București crede că s-ar urmări denigrarea României.

„Domnilor sabotori, oricât de mult vă veți strădui să prejudiciați imaginea României - nu veți reuși! România a fost, este și va rămâne mereu alături de cetățenii Republicii Moldova ! Distribuiți motorina românească pentru agricultori ! Lucrările agricole nu pot aștepta! Și da, savoarea pâinii din roada acestui an va avea gust românesc!”, a conchis Ana Guțu.

CITIȚI și „Guvernarea Dodon încercă să COMPROMITĂ ajutorul acordat de România sub formă de motorină pentru agricultori”. S-ar pune la cale o mare DIVERSIUNE: „Vor fi încercări de a DILUA combustibilul cu alt lichid”

Menționăm că primele 1 200 de tone de motorină din cele 6 000 oferite gratuit de România au ajuns pe 17 mai în R. Moldova și au fost stocate la Ocnița.

ARM arăta ieri, într-un comunicat de presă, că România a prezentat rapoarte de analize, care confirmă faptul că motorina este de tipul EURO Diesel 5, standard european, însă Camera de Comerț și Industrie urmează să efectueze o expertiză proprie care durează zece zile, iar Comisia intedepartamentală pentru ajutoarele umanitare trebuie să ia o decizie vizavi de distribuirea motorinei către agricultori.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md