11:34:46 26.04.2024
Stiri

Șapte persoane care l-au îngrijit pe Maradona înainte de moarte, puse sub acuzare pentru „omucidere prin imprudență”

Actualitate 21.05.2021 08:30 Vizualizări2669 Autor: Ziarul National
Șapte persoane care l-au îngrijit pe Maradona înainte de moarte, puse sub acuzare pentru „omucidere prin imprudență”


Șapte medici au fost puși sub acuzare pentru „omucidere prin imprudență” în cazul morții fotbalistului Diego Maradona, scrie ESPN.com, citat de Digi24.ro.

Procuratura din San Isidro, Argentina, care a deschis o investigație după moartea legendarului fotbalist, a solicitat judecătorului să nu permită acuzaților să părăsească țara.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei șapte ar putea să ajungă la închisoare pentru între opt și 25 de ani. Printre ei se numără și Leopoldo Luque, neurochirurgul care l-a operat pe Maradona pe creier și psihiatra Agustina Cosachov. Cei doi au negat acuzația.

Înregistrări audio ale conversațiilor private ale medicilor și persoanelor din anturajul lui Maradona sugerează că fotbalistul nu a fost tratat corespunzător, iar familia lui Maradona consideră că Luque este responsabil pentru moartea fotbalistului.

Comisia medicală ce s-a ocupat de investigarea, la cererea justiției, a ultimelor ore ale legendei fotbalului argentinian, a stabilit, într-un raport de 70 de pagini, că Maradona „început să moară cu cel puţin 12 ore înainte” de a fi găsit fără viaţă şi a suportat o ”perioadă de agonie prelungită”.

Totoată, comisia medicală, formată din douăzeci de experţi, inclusiv legiştii care au efectuat autopsia şi specialişti din diferite discipline medicale, a concluzionat că fostul campion mondial “ar fi avut şanse mai mari de supravieţuire” dacă ar fi fost internat într-un centru de îngrijire.

„Ţinând cont de tabloul clinic, clinico-psihiatric şi de starea generală precară, el ar fi trebuit să îşi continue reabilitarea şi tratamentul interdisciplinar într-o instituţie adecvată”, se arată în document.

Maradona a murit în data de 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, în urma unui infarct. Se afla la locuința sa din Tigre, la nord de capitala Buenos Aires, în care se recupera după operaţia recentă la care a fost supus pentru îndepărtarea unui hematom subdural.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md