15:24:23 26.04.2024
Stiri

Blocul „comuniștilor și socialiștilor” a DECIS cine urmează să fie candidatul la funcția de PREMIER. Maia Sandu este amenințată cu DEMISIA, dacă nu va desemna candidatul propus de majoritatea parlamentară: „Avem multe posibilități…”

Actualitate 21.05.2021 11:49 Vizualizări8490 Autor: Ziarul National
Blocul „comuniștilor și socialiștilor” a DECIS cine urmează să fie candidatul la funcția de PREMIER. Maia Sandu este amenințată cu DEMISIA, dacă nu va desemna candidatul propus de majoritatea parlamentară: „Avem multe posibilități…”


Liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon, susține că între socialiști și comuniști nu ar exista divergențe în ceea ce privește lista electorală și că deja s-a decis și în privința candidatului la funcția de premier, în cazul în care va fi formată o majoritate cu participarea Blocului „comuniștilor și socialiștilor”.

„Nu sunt tensiuni între comuniști și socialiști în ceea ce privește lista. Nu știu de unde au apărut aceste speculații. Noi din prima zi cu domnul Voronin am decis care va fi reprezentativitatea în listele blocului electoral – 70% reprezentanții PSRM și 30% - reprezentanții PCRM. Lista e definitivată și va fi făcută publică astăzi”, a declarat Dodon vineri, în cadrul unei intervenții pe rețelele de socializare.

Socialistul a precizat că deja s-a luat decizia în privința viitorului premier, iar dacă Maia Sandu va încerca să împiedice numirea acestuia, atunci „se vor lua măsuri” în privința sa.

„Ce vom face după ce vom învinge la parlamentare? Vom face ordine. Dar dacă președintele ne va încurca? R. Moldova este republică parlamentară. Noi vom forma o majoritate parlamentară, vom alege conducerea Parlamentului și vom înainta un candidat la funcția de premier. Va fi un profesionist, care știe cum să rezolve problemele, știe cum să ajute oamenii. Se va ocupa cu problemele oamenilor, în primul rând. Vom face ordine. Avem experiență, știm cum, avem echipă. Am demonstrat că putem și sunt sigur că într-un termen restrâns vom face ordine.

Dar dacă președintele va încerca să încurce majorității parlamentare, noi vom găsi soluție și pentru această problemă. Într-o republică parlamentară sunt multe posibilități pentru a soluționa această problemă. De aceea, șansa de a face ordine, prin intermediul unei majorități parlamentare dintre socialiști și comuniști, este mare. Noi știm cum și sunt sigur că poporul ne va sprijini”, a menționat socialistul.

De asemenea, Dodon i-a îndemnat pe alegătorii de stânga să nu-și „irosească” voturile pentru Renato Usatîi, deoarece anume din cauza dânsului un reprezentant al stângii ar fi pierdut alegerile prezidențiale.

„Cei de dreapta lansează diferiți spoileri, pentru ca noi să nu obținem majoritate parlamentară. Aceeași tactică a fost la prezidențiale. Grație cui Maia Sandu a ajuns președinte? Cineva va spune că grație diasporei. Nu. A devenit președinte datorită lucrurilor întâmplate aici, în R. Moldova. Pentru că acești spoileri au luat de la noi, în primul tur, primul loc. Dacă noi ne clasam primii după primul tur, atunci câștigam și în al doilea tur. Sarcina a fost divizarea flancului stâng. Dacă credeți că situația la alegerile parlamentare s-a schimbat, atunci pot să vă spun că nu. Mai mult, miza e mult mai mare acum. Se întreprind tentativele de a zdrobi flancul stâng. De ce să pierdem voturile? De ce să votăm cu cineva, pentru ca să sperăm că acel concurent se va regăsi în coaliția cu socialiștii și comuniștii? De ce să riscați? Mulți dintre voi ați riscați la prezidențiale și ați văzut ce s-a întâmplat. Vă mușcați coatele acum”, a conchis Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md