13:17:06 10.05.2024
Stiri

Ce spune Dodon despre SPERIETORILE lui Voronin: „Vreți să vină soldații NATO și să vi se nască copii de culoare?”. „Mă interesează copiii mei… Dacă se va întâmpla acest lucru, vom avea destabilizare pe Nistru. Dreapta înseamnă RĂZBOI”

Actualitate 21.05.2021 12:40 Vizualizări2678 Autor: Ziarul National
Ce spune Dodon despre SPERIETORILE lui Voronin: „Vreți să vină soldații NATO și să vi se nască copii de culoare?”. „Mă interesează copiii mei… Dacă se va întâmpla acest lucru, vom avea destabilizare pe Nistru. Dreapta înseamnă RĂZBOI”


Socialistul Igor Dodon, care pe parcursul ultimilor ani a promis că va închide Centrul de Legătură NATO de la Chișinău, dar nu a făcut-o, a reluat sperietorile enunțate de partenerul său de bloc, Vladimir Voronin. În opinia socialistului, Voronin a exagerat cu declarația: „Vreți să vină soldații NATO și să vi se nască copii de culoare?”, însă îi dă dreptate în privința pericolului „pierderii neutralității” R. Moldova.

„Dacă se vor naște copii de culoare? Pe mine mă interesează copiii mei, fiecare să aibă grijă de copiii lor. Ce culoare vor avea copiii? Este decizia părinților. Eu tot cred că, dacă vor învinge partidele de dreapta, atunci vom avea probleme mari ce ține de neutralitatea țării. Vedeți declarațiile unor foști consilieri ai președintelui SUA, a ambasadorilor, inclusiv SUA, referitor la Transnistria. Ce, ei au ascuns vreodată că vor ca R. Moldova să fie membră NATO? Tot timpul s-au jucat așa... că poporul va decide. Evident că noi vom decide și nu vom fi niciodată membri ai NATO. Nouă nu ne trebuie să jucăm în jocurile voastre geopolitice”, a spus astăzi Dodon, într-o intervenție pe rețelele de socializare.

Potrivit socialistului, R. Moldova trebuie să ia exemplul Austriei.

„Unele țări membre ale UE au rămas neutre. Austria e un exemplu bun pentru noi. Care NATO? Noi suntem împotriva acestui lucru. Dar victoria celor de dreapta și verticala de dreapta ar putea duce la destabilizarea situației în R. Moldova. Vreți să fie ca în Ucraina? Vrea cineva dintre cetățenii R. Moldova să dăm țara sub control extern total, așa cum e instituția prezidențială? Dacă se va întâmpla acest, lucru vom avea destabilizare pe Nistru. Și nu doar pe Nistru, dar pe întreg teritoriul R. Moldova. Dreapta înseamnă război și destabilizare. Să nu spuneți că nu v-am preîntâmpinat”, a amenințat Dodon.

Menționăm că, anterior, când ocupa funcția de președinte, Dodon a declarat de mai multe că va închide Centrul de Legătură NATO de la Chișinău, însă, deși a deținut toată puterea în R. Moldova aproape un an, nu a făcut acest lucru.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md