07:39:14 26.04.2024
Stiri

Un băiat de 4 ani a chemat poliția sunând la numărul de urgență scris pe mașina lui de jucărie, după ce mama sa a leșinat în casă

Actualitate 07.05.2021 16:59 Vizualizări1502 Autor: Ziarul National
Un băiat de 4 ani a chemat poliția sunând la numărul de urgență scris pe mașina lui de jucărie, după ce mama sa a leșinat în casă
Essa și-a salvat mama sunând la numărul scris pe mașina lui de jucărie. Foto: Profimedia


Un băiat de 4 ani din Anglia s-a folosit de mașina lui de poliție de jucărie, cu numărul de urgență scris pe ea, pentru a suna la poliție să anunțe că mama lui a avut o criză și a leșinat, scrie BBC.

Charlotte Khan a povestit că fiul ei, Essa, care are probleme de vorbire, a folosit telefonul ei ca să sune la poliție și le-a spus operatorilor: „Mama căzut. Mama ajutor”.

Tot micuțul a fost cel care le-a dat cheile polițiștilor prin fanta cutiei poștale.

Mama lui a spus că „nu ar putea fi mai mândră” de Essa, în vreme ce poliția i-a mulțumit băiatului pentru „curaj și gândire rapidă”.

Femeia din Nottingham, care face crize non-epileptice, a spus că și-a pierdut conștiența sâmbătă la prânz, când soțul ei era plecat la muncă.

„Am dat cu capul de acvariu. Tot ce-mi amintesc după aceea sunt trei sau patru polițiști care m-au trezit și mi-au spus ce s-a întâmplat”, a relatat ea.

Polițiștii i-au povestit că Essa i-a chemat și le-a arătat mașinuța de jucărie când au ajuns.

„Știe să folosească telefonul meu”, a spus ea, citată de digi24.ro.

„Apelul a durat 17 minute. El încerca să vorbească, însă polițiștii au reușit să înțeleagă doar câteva cuvinte, printre care Mama căzut. Mi-au spus că au crezut că vor trebui să spargă ușa, dar el le-a dat cheile prin fanta cutiei poștale. Pur și simplu a știut. Chiar dacă sunau la ușă, mai întâi a verificat la geam să fie sigur că e poliția înainte de a le da cheile”, a mai adăugat mama băiatului.

În urma poliției au ajuns și echipele medicale, care i-au dat primul ajutor.

„Nu credeam vreodată că fiul meu de 4 ani o să trebuiască să sune la 999 (numărul de urgență în Marea Britanie - n.r.). Nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă nu suna la poliție”.

„În mod clar, nu am fi putut face nimic fără curajul și gândirea rapidă ale lui Essa”, a declarat Supt Sukesh Verma, purtător de cuvânt al poliției din Nottinghamshire.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md