10:38:59 26.04.2024
Stiri

Șaptezeci de AMBASADORI acreditați în R. Moldova, la Președinție

Actualitate 29.04.2021 14:58 Vizualizări2150 Autor: Ziarul National
Șaptezeci de AMBASADORI acreditați în R. Moldova, la Președinție


Președinta Maia Sandu le-a vorbit astăzi diplomaților străini acreditați la Chișinău despre ultimele evenimente politice din R. Moldova și le-a mulțumit pentru că și-au exprimat în ultima săptămână sprijinul pentru statul de drept și pentru instituțiile democratice moldovenești.

În cadrul videoconferinței organizate de către Președinția de la Chișinău au participat circa 70 de ambasadori acreditați în R. Moldova.

„M-am bucurat să constat un interes sporit al reprezentanților corpului diplomatic față de prezentul și, mai ales, față de viitorul Republicii Moldova. Le-am vorbit despre ultimele evenimente produse la Chișinău și despre faptul că, ieri-seară, am semnat Decretul de dizolvare a Parlamentului, dându-le cetățenilor republicii șansa de a-și alege un legislativ care să-i reprezinte. Am mulțumit, totodată, țărilor care în ultima săptămână și-au exprimat sprijinul pentru statul de drept și pentru instituțiile democratice din Republica Moldova. Am reiterat atașamentul nostru pentru parcursul european”, a raportat Maia Sandu pe Facebook.

Potrivit șefului statului, diplomații au transmis mesaje de încurajare, urându-i succes R. Moldova în depășirea crizei politice, dar și a celei pandemice.



„Am mulțumit tuturor statelor care ne-au fost alături în acest an pandemic și am convenit să organizăm asemenea reuniuni cu regularitate. Este un element ce ne ajută să ținem mâna pe pulsul relațiilor bilaterale și să intensificăm cooperarea”, a încheiat Maia Sandu.

Amintim că Înalta Curte a anulat miercuri starea de urgență impusă de majoritatea PSRM-ȘOR până la 30 mai în R. Moldova, iar Maia Sandu a dizolvat Parlamentul, stabilind data de 11 iulie curent pentru desfășurarea alegerilor anticipate.

Nemulțumit de această decizie, liderul socialiștilor, Igor Dodon, a lansat un atac dur la adresa Maiei Sandu și a ambasadorilor occidentali. „La indicația coordonatorilor din Occident, Maia Sandu și sateliții săi politici aruncă țara în campania electorală chiar în apogeul pandemiei, când numărul cetățenilor imunizați constituie abia circa 3%, pe un fundal de deficit bugetar enorm, care ar putea provoca, în condițiile unei instabilități politice, reținerea plăților curente, dificultăți la achitarea pensiilor și a salariilor, falimentul agenților economici, sărăcirea în continuare a populației”, a comentat Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md