01:34:45 27.04.2024
Stiri

Autoritățile se pregătesc să instituie noi RESTRICȚII anti-COVID, după ce starea de urgență a fost ANULATĂ, iar starea de urgență în sănătate publică a expirat pe 15 aprilie

Actualitate 29.04.2021 16:54 Vizualizări2203 Autor: Ziarul National
Autoritățile se pregătesc să instituie noi RESTRICȚII anti-COVID, după ce starea de urgență a fost ANULATĂ, iar starea de urgență în sănătate publică a expirat pe 15 aprilie


Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) ar putea aproba, în ajunul Paștelui, mai multe restricții pentru a preveni escaladarea situației pandemice.

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a cerut convocarea ședinței CNESP, după ce Curtea Constituțională a anulat miercuri starea de urgență impusă de majoritatea PSRM-ȘOR până pe 30 mai, iar starea de urgență în sănătate publică a expirat pe 15 aprilie curent.

Prin urmare, în prezent nu există nicio restricție în R. Moldova legată de pandemia de COVID-19.

„Reieșind din circumstanțele actuale ale R. Moldova și odată cu anularea stării de urgență în republică, urmează să convocăm ședința CNESP pentru a reitera anumite restricții absolut necesare pentru menținerea dinamicii pozitive privind cazurile noi de COVID-19 care a fost înregistrată în utlima perioadă în R. Moldova. Sper că și colegii de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale o să susțină această propunere”, a declarat Aureliu Ciocoi în debutul ședinței de astăzi a Guvernului.

CITIȚI și VIDEO // STAREA de URGENȚĂ, instituită de PSRM-ȘOR până la 30 mai, ANULATĂ de Curtea Constituțională: „ANTICIPATE!”

Noile restricții ar putea fi apobate cel târziu vineri, 30 aprilie, responsabilii din domeniul sănătății fiind în proces de elaborare a propunerilor privind măsurile sanitar-epidemiologice care urmează a fi respectate în perioada următoare.

În prezent, zece raioane din R. Moldova au ieșit din codul roșu de alertă în ceea ce privește situația pandemică, în aceste teritorii fiind înregistrate mai puțin de 100 de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 la 100 de mii populație.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md