11:39:46 26.04.2024
Stiri

Deputatul Litvinenco ironizează pe seama găselniței PG: Întâlnirea dintre procurorul Popov și Boris Lupașcu a avut loc DUPĂ ce sesizarea sa pe numele ultimului a devenit PUBLICĂ. „Scuză foarte neinspirată”

Actualitate 28.04.2021 18:14 Vizualizări1669 Autor: Ziarul National
Deputatul Litvinenco ironizează pe seama găselniței PG: Întâlnirea dintre procurorul Popov și Boris Lupașcu a avut loc DUPĂ ce sesizarea sa pe numele ultimului a devenit PUBLICĂ. „Scuză foarte neinspirată”


Procuratura Generală și-ar mai atrage un minus la credibilitate, după ce a confirmat întâlnirea de duminică dintre procurorul general adjunct Ruslan Popov cu Boris Lupașcu, cel numit ilegal de majoritatea PSRM-ȘOR judecător la Curtea Constituțională.

Deși susține că Popov și Lupașcu au avut dreptul să se întâlnească, odată ce ultimul nu era duminică „parte a vreunei lucrări pendinte la Procuratură - petiție, proces penal sau cauză penală”, deputatul Sergiu Litvinenco este de părere că această afirmație reprezintă „o scuză foarte neinspirată”.

Legislatorul a publicat dovada expedierii denunțului pe numele lui Lupașcu în ziua de sâmbătă, la ora 14.24.

CITIȚI și Procuratura CONFIRMĂ întâlnirea „accidentală” a procurorului Popov cu denunțatul Boris Lupașcu: „Cei doi au comunicat în timp ce au servit o cafea”

„Este o scuză foarte neinspirată. Înainte găseau mai bune. Am expediat și am făcut publică sesizarea sâmbătă, pe 24 aprilie, şi imediat a apărut în presă și în știri. Adică se știa bine despre ea, inclusiv – sunt sigur de asta – de către cei doi protagoniști ai întâlnirii accidentale de 40 de minute. Întâlnirea dintre ei a avut loc, conform datei de la cameră, în ziua de duminică, 25 aprilie, adică DUPĂ ce a devenit publică sesizarea, astfel încât orice referire la recepționarea ei în ziua de luni este foarte stângace. De aceea, rămân ferm convins că procurorul general adjunct trebuie să-şi dea demisia, dar și să dea explicaţii publice despre obiectul discuţiei. Din păcate, printr-un astfel de comunicat, credibilitatea procuraturii nicidecum nu are cum să se îmbunătățească”, a comentat Litvinenco.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md