21:04:34 26.04.2024
Stiri

Situația în PSRM este mult mai COMPLICATĂ decât pare la prima vedere. Dodon nu e sigur că va fi PRIMUL pe lista electorală, în care s-ar putea regăsi și comunistul VORONIN: „Suntem gata să facem și anumite CEDĂRI”

Actualitate 27.04.2021 07:59 Vizualizări6722 Autor: Ziarul National
Situația în PSRM este mult mai COMPLICATĂ decât pare la prima vedere. Dodon nu e sigur că va fi PRIMUL pe lista electorală, în care s-ar putea regăsi și comunistul VORONIN: „Suntem gata să facem și anumite CEDĂRI”


Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) este gata să se alieze într-un bloc comun cu formațiunile de stânga, astfel încât să obțină mai multe fotolii de deputat în viitorul Parlament. Principalii parteneri pe care mizează socialiștii sunt comuniștii lui Vladimir Voronin, care în ultimii patru ani a lansat critici dure la adresa lui Dodon.

„PSRM solicită și consideră că forțele de stânga trebuie să meargă într-un bloc comun la alegerile parlamentare, astfel ca să nu existe concurență pe acest segment. Asta pentru că nu avem ce împărți. Dezideratele și scopurile sunt comune și de aceea ducem negocieri și îndemnăm forțele de stânga să se alinieze împreună cu PSRM. Suntem gata să facem și anumite cedări”, a declarat astăzi liderul fracțiunii PSRM din Parlament, Corneliu Furculiță, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Potrivit lui Furculiță, PCRM-ul lui Vladimir Voronin ar fi cea mai reprezentativă forță politică de pe stânga eșichierului politic.

Întrebat dacă Voronin va dori să fie pe aceeași listă electorală cu Igor Dodon, în condițiile în care relațiile dintre cei doi sunt destul de tensionate, Furculiță a precizat că politica este arta posibilului.

De asemenea, liderul fracțiunii PSRM nu știe nici dacă Igor Dodon va fi primul pe lista electorală.

„Acest lucru ține de decizia organelor de conducere. Noi ne dorim să luăm la alegeri un scor peste 50%, dar depinde cât de bine vom lucra, cum o să ne manifestăm în campanie, dacă vom fi într-o coaliție sau nu”, a precizat Furculiță.

Socialistul a mai spus că nu s-ar lua în calcul o coaliție cu „Partidul Nostru” al lui Renato Usatîi, deoarece nu se știe ce e cu această formațiune.

„Pasărea se cunoaște nu doar după pene, dar și după cântec. Eu nu cred că mesajele domnului Usatîi sunt, în general, politice. Eu nu am văzut să aibă un program politic în care să spună ce are de gând să facă. În afară de critici și injurii aduse socialiștilor, eu nu am văzut altceva. Vedem că el mai mult prin concedii stă. Nimic nu se mișcă la Bălți”, a conchis Corneliu Furculiță.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md