14:14:29 26.04.2024
Stiri

Un ex-premier anunță SFÂRȘITUL lui Dodon în politica moldovenească și lansează un AVERTISMENT pentru cei care vor să-i ia locul: „Maia Sandu nu mai e ceea ce a fost, are suporteri puternici în tribune”

Actualitate 27.04.2021 12:39 Vizualizări11659 Autor: Ziarul National
Un ex-premier anunță SFÂRȘITUL lui Dodon în politica moldovenească și lansează un AVERTISMENT pentru cei care vor să-i ia locul: „Maia Sandu nu mai e ceea ce a fost, are suporteri puternici în tribune”


Fostul premier Ion Sturza anunță sfârșitul carierei politice a lui Igor Dodon. Totodată, acesta susține că rușii vor susține un nou proiect politic la Chișinău, doar că cei care vor accepta ofertele tentante de la Moscova trebuie să aibă mare grijă.

„Cariera politică a domnului Dodon a fost un accident istoric. „Îmbrățișat” ca mic oportunist de Vladimir Voronin, cu grija sadică a lui Mark Tkaciuk, Dodon a trădat la prima cotitură. Pe bani, mulți bani. De fapt, banii și dolce vita sunt unicele valori la care ține cu adevărat micul bolșevic. Din lipsă de alternativă, a fost racolat de ruși ca agent de influență în Moldova. Pe bani, mulți bani. În valiză, de la agenții economici ruși cu interese în Moldova (vezi mai atent cazul transferurilor de bani din offshore-uri). Dar și conexiuni cu gropile de gunoi rusești”, scrie Sturza pe Facebook.

Ascensiunea lui Dodon s-a datorat în mare măsură Zinaidei Greceanîi.

„Norocul mare l-a „pălit" când a convins-o pe Zinaida Greceanîi să i se alăture proiectului politic. În acel moment, doamna era supărată foc pe Voronin, fiindcă nu a cumpărat zgârciobul al 61-lea vot. Anume Greceanîi l-a dus de mână pe Igor la Moscova, introducându-l inclusiv la Putin. Un lucru mai puțin cunoscut, Putin o respectă mult pe doamnă încă din perioada când era prim-ministru. În acea perioadă, Voronin era indezirabil la Moscova și Greceanîi era singura cale de comunicare și promovare a intereselor rusești la Chișinău (vezi cazul negocierilor cu „Gazprom”). După înfrângerea rușinoasă de la prezidențiale, Dodon a căzut în dizgrație totală. Nu vreau să reproduc aici epitetele pe care i le-au atribuit rușii, ar trebui să pun 18+. Adevărul e ca, iarăși, unica cale de comunicare pentru Dodon cu Moscova a redevenit doamna Greceanîi (vezi declarația MAE rusesc legată de livrarea de vaccinuri)”, spune sursa citată.

Fostul prim-ministru a mai adăugat că rușii au o mare problemă - pe cine să mai mizeze. „Că doar nu pe Batrîncea & Co?! Și apar scenarii! Un fost înalt demnitar își trage un partid, după o întâlnire de taină cu curatorii ruși pe Bosfor. Un lider regional subit a „adoptat” limba română, lansând o campanie de PR la nivel național. E doar o „simplă coincidență” că ambii au același „consultant” de imagine - cunoscutul specialist în laringopatie. Toate acestea sunt manevre de mici copii! Ușor de descifrat și de dejucat. Vezi cazul „refuzului subit” de la nominalizări în funcții. Făcute cu mult sarcasm și maximă umilință pentru Dodon.

Mai direct spus, „băieții mari” s-au plictisit nițel și au decis să acționeze! Căci nu poate enclava aceasta de sorginte sovietică să fie de capul ei și să facă daravele de tot felul, creând probleme de securitate regională. Așa că sfatul meu celor care se joacă în bumbi la Chișinău este următorul: aveți grijă cu cine, când și cum! Să nu fiți „rugați” să refuzați ofertele tentante. Și mai e ceva, doamna Sandu nu mai e ceea ce a fost. S-a învățat să joace pe regulile „lor”. Cu suporteri puternici în tribune”, a conchis Ion Sturza.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md