04:02:25 10.05.2024
Stiri

Examene de BAC, dar NU pentru toți: Socialiștii Marina Radvan și Nichita Țurcan propun „examene opționale de Bacalaureat”

Actualitate 27.04.2021 13:41 Vizualizări1551 Autor: Ziarul National
Examene de BAC, dar NU pentru toți: Socialiștii Marina Radvan și Nichita Țurcan propun „examene opționale de Bacalaureat”


Examenele de Bacalaureat ar urma să fie în acest an „opționale” și le-ar putea susține doar absolvenții care vor să meargă la studii peste hotare.

Inițiativa aparține deputaților socialiști Marina Radvan și Nichita Țurcan, care au înregistrat în Parlament o inițiativă privind anularea examenelor de Bacalaureat de la finele actualului an de studii.

Motivul invocat de socialiști astăzi, în cadrul unui briefing susținut în Parlament, este faptul că orele din anul universitar 2020 - 2021 au avut loc în mare parte la distanță, iar sistemul de educație online nu a putut oferi fiecărui elev nivelul de cunoștințe necesar pentru a susține examenele.

Potrivit inițiativei PSRM, notele de absolvire a liceelor, colegiilor și școlilor profesionale ar urma să fie calculate din media ultimilor trei ani de studiu.

Totodată, diploma de Bacalaureat va fi eliberată absolvenților, cu condiția obținerii unei note anuale medii de „5” și mai mare.

Cu toate acestea, socialiștii propun organizarea de „examene opționale” pentru cei care își vor continua studiile în străinătate.

Datele Ministerului Educației, Culturii și Cercetării arată că în acest an 16,7 mii de tineri absolvesc clasele liceale, iar alte 30 de mii - studiile gimnaziale.

Proiectul de lege propus de cei doi socialiști urmează a fi dezbătut în Parlament.

Până în prezent, ministerul de profil nu a făcut niciun anunț vizavi de examenele de Bacalaureat din anul curent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md