01:47:31 27.04.2024
Stiri

Cadouri de Paști pentru veteranii Armatei Române de pe teritoriul R. Moldova

Actualitate 27.04.2021 15:46 Vizualizări1288 Autor: Ziarul National
Cadouri de Paști pentru veteranii Armatei Române de pe teritoriul R. Moldova


Veteranii de război din municipiul București, județul Ilfov din România, dar și din Republica Moldova vor primi cadouri de Paște din partea statului român.

Președintele României, Klaus Iohannis, Ministrul Apărării Naționale de la București, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, participă astăzi personal la evenimentul în care sunt împachetate cadourile, desfășurat în Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Național.

Evenimentul, parte a campaniei „Alături de veterani” din seria manifestărilor dedicate „Zilei Veteranilor de Război”, are printre invitați personalități marcante, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, ai mediului de afaceri, cultural, ai societății civile și tineri voluntari.

Tot marți, 27 aprilie, la sediul Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” din București vor fi pregătite cadourile pentru veteranii de război din 25 de județe din zonele de Sud și Est ale României.

O activitate similară s-a desfășurat luni, 26 aprilie, în prezența șefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, în Sala Unirii din Cetatea Marii Uniri din garnizoana Alba-Iulia, unde au fost împachetate cadouri pentru veteranii de război domiciliați în 15 județe din centrul și vestul țării.


Campania „Alături de veterani”, inițiată în parteneriat cu Asociația „Alături de eroi”, împreună cu mediul de afaceri și societatea civilă, se va desfășura pe parcursul mai multor zile și va include o acțiune de distribuire a unor pachete cadou cu ocazia Sărbătorilor de Paști pentru toți cei 2 610 veterani de război de pe teritoriul României, precum și pentru cei opt din Republica Moldova.

Distribuirea pachetelor către veteranii de război se va desfășura în perioada 27-30 aprilie curent. Echipele de distribuire a cadourilor sunt constituite din personal al unităţilor militare, sprijinite de voluntari, membri ai asociațiilor și fundațiilor neguvernamentale de profil. Membrii echipelor de distribuire vor fi testați pentru depistarea COVID-19 cu ajutorul unor teste rapide antigen puse la dispoziție de organizatori.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md