03:32:18 27.04.2024
Stiri

Dodon amenință cu PROTESTE, dacă Maia Sandu va semna DECRETUL de dizolvare a Parlamentului: „Mâine CC poate anula starea de urgență și ne vom pomeni într-o situație fără precedent”. Acesta lansează SĂGEȚI și către ex-premierul Chicu

Actualitate 27.04.2021 20:52 Vizualizări22589 Autor: Ziarul National
Dodon amenință cu PROTESTE, dacă Maia Sandu va semna DECRETUL de dizolvare a Parlamentului: „Mâine CC poate anula starea de urgență și ne vom pomeni într-o situație fără precedent”. Acesta lansează SĂGEȚI și către ex-premierul Chicu


Liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon, admite că sunt șanse mari ca Înalta Curte să anuleze miercuri starea de urgență instituită de socialiști și Partidul „ȘOR”. Dacă se va întâmpla acest lucru, iar președintele Maia Sandu va semna decretul de dizolvare a Parlamentului, atunci R. Moldova se va pomeni într-o situație fără precedent – nu va avea un guvern plenipotențiar și nici Parlament, a declarat Dodon în această seară, în cadrul unei emisiuni de la postul „Primul în Moldova”.

Potrivit lui Dodon, în ultimele luni s-a dus o muncă asiduă pentru curățarea drumului spre alegeri anticipate. În acest sens, în opinia lui Dodon, a fost foarte sugestivă retragerea Marianei Durleșteanu din cursa pentru funcția de premier.

Întrebat dacă și retragerea lui Ion Chicu face parte din același registru, Dodon a spus: "Pe Chicu nimeni nu l-a obligat să plece. Din contra, noi am încercat să-l convingem să mai rămână, să nu se grăbească...”.

Socialistul spune că în următoarele zile PSRM nu va întreprinde nimic, chiar dacă oamenii din teritoriu ar fi nemulțumiți de ultimele decizii ale Curții Constituționale.

„Zilele acestea nu vom întreprinde nimic, sunt sărbători sfinte. Din ceea ce văd eu, spre asta merge – acțiuni de protest. Dar nu acum. După Paștele Blajinilor vom anunța agenda noastră. Nu exclud că în zilele următoare vor încerca să dizolve Parlamentul. Asta în pofida faptului că există majoritate parlamentară și Parlamentul e funcțional. Cum vor desfășura ei alegerile fără bani? Nici ei nu știu cum. Noi suntem pregătiți pentru decizia de mâine a CC. Mâine poate fi anulată starea de urgență, care ar trebui să se prelungească până la 1 iunie. Imediat vor fi anulate unele inițiative ale Guvernului R. Moldova.

Ce se va întâmpla dacă Maia Sandu va semna decretul de dizolvare a Parlamentului? R. Moldova se va pomeni într-o situație… O astfel de situație nu a mai fost de minimum 20 de ani. Faptul că nu vom avea un guvern funcțional și un parlament funcțional… Chiar și când au fost alegeri anticipate în 2009 era un guvern funcțional în frunte cu Zinaida Greceanîi. Și în 2010, când nu putea fi ales președintele, era un guvern plenipotențiar. Va fi o situație fără precedent. Ce se va întâmpla dacă în luna mai, așa cum spun unii experți, va fi o explozie de cazuri noi de COVID-19? Ce se va întâmpla, dacă vom avea câte 2 000 – 3 000 de persoane infectate zilnic? Cine va lua decizii? Președintele? Președintele nu poate aproba legi, nu poate aloca bani din buget… intrăm într-o situație periculoasă. Dacă președintele va semna decretul de dizolvare, atunci va trebui să-și asume răspunderea”, a conchis Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md