03:04:47 09.05.2024
Stiri

Obiectul pe care îl folosești zilnic și are de opt ori mai multe bacterii decât colacul de WC. Iată cu ce îl poți curăța

Actualitate 23.04.2021 07:30 Vizualizări1830 Autor: Ziarul National
Obiectul pe care îl folosești zilnic și are de opt ori mai multe bacterii decât colacul de WC. Iată cu ce îl poți curăța


Controllerele de console video sunt, la fel ca smartphone-urile sau telecomenzile, unele dintre cele mai murdare obiecte din locuințe și găzduiesc adevărate colonii de bacterii.

Un studiu recent, comandat de Betway, arată că pe cele de PlayStation 4 se găsesc de două ori mai multe bacterii decât pe un colac de WC.

În ceea ce privește controllerele de Xbox One, situația este diferită. Acestea conțin, în medie, jumătate din bacteriile care se găsesc pe un colac de WC. Nu știm dacă acest lucru are legătură cu materialele folosite de Microsoft în construcția dispozitivelor sau pur și simplu cu faptul că fanii Xbox au o igienă mai bună.

Totuși, cea mai murdară consolă descoperită în timpul studiului a fost una Xbox.

Cea mai curată consolă video este, potrivit cercetării, Nintendo Switch.

Controllerele sunt, însă, „impecabile” dacă le comparăm cu mausul de computer. Acest dispozitiv are, în medie, de opt ori mai multe bacterii decât un colac de WC.

Trebuie precizat că obiectul folosit ca referință, colacul din baie, nu este un obiect chiar murdar, deoarece este dezinfectat mai des decât alte lucruri din casă. De exemplu, sunt șanse mai mari, potrivit studiilor, ca o masă de bucătărie să aibă mai multe bacterii decât acesta.

Pentru cei care nu știu, cea mai bună soluție pentru curățarea de electronice este o combinație de alcool izopropilic (puritate 99,9%) și apă în proporție de 70/30%.

Sursa: Gaming Bible


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md