22:02:02 26.04.2024
Stiri

Dodon le-ar fi dat INDICAȚII lui Voicu și Corduneanu să intre în sediul CC și să înscăuneze un nou judecător. „Dodon a mers de urgență la Moscova pentru a primi aprobările acestei acțiuni ILEGALE”

Actualitate 23.04.2021 14:54 Vizualizări10293 Autor: Ziarul National
Dodon le-ar fi dat INDICAȚII lui Voicu și Corduneanu să intre în sediul CC și să înscăuneze un nou judecător. „Dodon a mers de urgență la Moscova pentru a primi aprobările acestei acțiuni ILEGALE”


Socialistul Igor Dodon ar fi dat indicații ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu, dar și lui Petru Corduneanu de la Poliția de Frontieră să intre să sediul Curții Constituționale și să asigure înscăunarea judecătorul votat astăzi de majoritatea PSRM-ȘOR. Anunțul a fost făcut de liderul interimar al PAS, Igor Grosu, după ce majoritatea PSRM-ȘOR a abrogat hotărârea prin care Domnica Manole a fost numită în funcția de judecător al CC și l-a numit pe Boris Lupașcu în locul acesteia.

„Situația devine tot mai complicată. Socialiștii, împreună cu Șor și deputații lui Plahotniuc, nu întâmplător accentuez numele acestui individ, și-au unit eforturile și au orchestrat lovitura care o dau astăzi CC. Mă adresez către toți cetățenii, cei care sunteți astăzi în Chișinău sau care vin spre Chișinău, veniți în fața CC să apărăm această instituție. Să nu-i permitem lui Dodon, Voicu și altor lingăi să forțeze intrarea în CC. Toți cetățenii, toți simpatizanții venim la CC. Mă adresez și altor partide care sunt de partea cetățenilor: să vină să apărăm CC. PSRM, Dodon, Șor, Plahotniuc au ales calea confruntării. E calea cea mai proastă care puteau să o aleagă, iar noi nu avem altă cale decât să apărăm CC, care a dat o decizie corectă pe 15 aprilie”, a spus Grosu.

Liderul PAS a mai adăugat că Dodon și-ar fi coordonat această lovitură asupra CC cu Moscova.

„Dodon ar fi dat indicații lui Voicu, Corduneanu și altor lingăi din anturajul lui să se gândească la un astfel de scenariu (să forțeze intrarea în sediul CC). Oficial, Dodon a mers la Moscova pentru vaccin, dar probabil a plecat pentru a primi aprobările acestei acțiuni care depășește orice limită legală. Cei care vor încerca să forțeze lucrurile vor cădea sub incidența prevederilor Codului Penal. Ei sunt atât de disperați, că pot recurge la orice ca să paralizeze funcționarea CC. Asta e informația pe care o avem noi. Ei vor să împiedice ședința de săptămâna viitoare, să intre să-l înscăuneze omul lor membru. Ei sunt capabili de orice. Unicul remediu pentru ca să-i oprim sunt oamenii. Ei se tem de cetățeni. De aceea vă îndemn să veniți cu toții în fața CC”, a conchis Grosu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md