04:35:42 27.04.2024
Stiri

CORUPȚIA de la ANTICORUPȚIE: 50 de mii de euro mită pentru procuror. Un fost șef de la Procuratură și-a schimbat depozițiile, după ce ar fi primit banii

Actualitate 22.04.2021 09:35 Vizualizări2445 Autor: Ziarul National
CORUPȚIA de la ANTICORUPȚIE: 50 de mii de euro mită pentru procuror. Un fost șef de la Procuratură și-a schimbat depozițiile, după ce ar fi primit banii


Ar fi solicitat mită de 50 000 de euro de la un deținut pentru a-și retrage acuzațiile și a-l scăpa de pușcărie. După ce ar fi primit banii, acuzatorul și-a schimbat total pledoaria în fața magistraților.

Un fost șef adjunct al Procuraturii Anticorupție a fost recunoscut și audiat de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) în calitate de bănuit de comiterea coruperii pasive în proporții deosebit de mari.

„Ziarul de Gardă” scrie că este vorba despre fosta procuroră Adriana Bețișor, care a plecat din sistem în anul 2019, iar deținutul scăpat de închisoare - Ruslan Doboș, fost director financiar adjunct al companiei „Asito”.

Potrivit PCCOCS, cazul a avut loc în anul 2018, când procurorul ar fi pretins de la un condamnat 50 de mii de euro.

„În schimbul acestei sume, procurorul urma să-i recalifice acțiunile și să-și retragă acuzațiile în dosarul aflat atunci pe rol la Curtea de Apel Chișinău în care acesta fusese condamnat la 12 ani de închisoare pentru tentativă de delapidare a averii străine și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari. Suma ar fi fost transmisă procurorului într-un local din capitală de către concubina condamnatului, iar ca rezultat procurorul a formulat și înaintat la Curtea de Apel Chișinău susținerile verbale contrare propriei poziții susținute anterior în prima instanță și contrar poziției procurorului care a susținut acuzarea la Curtea de Apel Chișinău, renunțând la acuzațiile inițiale și solicitând eliberarea condamnatului din arest”, cităm dintr-un comunicat al Procuraturii Generale.

Prin urmare, deținutul a scăpat de pușcărie datorită noilor circumstanțe susținute de procuror, care și-a ținut astfel promisiunea după ce ar fi luat banii.

Adriana Bețișor, care a instrumentat mai multe dosare de rezonanță pe timpul regimului Plahotniuc, inclusiv pe cel al fostului premier Vlad Filat, nu mai activează astăzi în sistem și nu-și recunoaște vina. Aceasta este cercetată în libertate.

Urmărirea penală este efectuată de către PCCOCS și Serviciul de Informații și Securitate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md