20:38:54 26.04.2024
Stiri

„RĂZBUNAREA” lui Platon? Adriana Bețișor neagă că ar fi luat mită de 50 de mii de euro pentru a scăpa de pușcărie un fost angajat de la „Asito”

Actualitate 22.04.2021 11:29 Vizualizări2114 Autor: Ziarul National
„RĂZBUNAREA” lui Platon? Adriana Bețișor neagă că ar fi luat mită de 50 de mii de euro pentru a scăpa de pușcărie un fost angajat de la „Asito” Cotidianul


Adriana Bețișor, fosta șefă adjunctă de la Procuratura Anticorupție, neagă faptul că ar fi pretins și luat mită de 50 de mii de euro pentru a scăpa de pușcărie o persoană condamnată la 12 ani de închisoare.

Potrivit Adrianei Bețișor, persoane aflate sub presiune ar calomnia-o la trei ani distanță de la acele „presupuse acte de corupție”, iar denunțătorul ar fi cel care anterior a făcut declarații împotriva lui Veaceslav Platon pe un dosar legat de compania de asigurări „Asito”.

„Ceea ce mi se întâmplă acum, după 3 ani de când ar fi avut loc aceste presupuse fapte de corupție, mă face să cred că persoane rău intenționate sau aflate sub oarecare presiune recurg la aceasta calomnie și acuzație gravă împotriva mea. Am toată încrederea că foștii colegi vor trata cu obiectivitate faptele imputate mie și vor stabili adevărul, pentru ca adevărul poate fi doar unul: nu am pretins și nu am primit mita despre care se vorbește sau alt gen de bunuri sau favoruri. Cei care mă cunosc știu foarte bine că nu sunt omul care să frecventeze diferite localuri, ba mai mult - localul despre care se menționează în declarațiile denunțătorului nu îmi este cunoscut și cu certitudine absolută nu l-am vizitat vreodată în viață", a declarat Bețișor pentru deschide.md.

Procuratura Generală a anunțat astăzi că Bețișor este bănuită că ar fi pretins și primit mită de 50 de mii de euro de la concubina unei persoane condamnate la 12 ani de închisoare, care ulterior a scăpat de pușcărie, după ce procurorul și-a schimbat acuzațiile. Cazul ar fi avut loc în anul 2018.

CITIȚI și CORUPȚIA de la ANTICORUPȚIE: 50 de mii de euro mită pentru procuror. Un fost șef de la Procuratură și-a schimbat depozițiile, după ce ar fi primit banii

„Suma ar fi fost transmisă procurorului într-un local din capitală de către concubina condamnatului, iar ca rezultat procurorul a formulat și înaintat la Curtea de Apel Chișinău susținerile verbale contrare propriei poziții susținute anterior în prima instanță și contrar poziției procurorului care a susținut acuzarea la Curtea de Apel Chișinău, renunțând la acuzațiile inițiale și solicitând eliberarea condamnatului din arest”, cităm dintr-un comunicat al Procuraturii Generale.

Adriana Bețișor este cercetată în libertate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md