04:33:59 27.04.2024
Stiri

Discuții CONTRADICTORII la ultima ședință a Comisiei pentru Situații Excepționale. Slujbele bisericești se vor desfășura EXCLUSIV în aer liber, inclusiv în Noaptea Învierii și de Duminica Floriilor. Când vor fi redeschise teatrele

Actualitate 22.04.2021 13:09 Vizualizări1358 Autor: Ziarul National
Discuții CONTRADICTORII la ultima ședință a Comisiei pentru Situații Excepționale. Slujbele bisericești se vor desfășura EXCLUSIV în aer liber, inclusiv în Noaptea Învierii și de Duminica Floriilor. Când vor fi redeschise teatrele


Începând cu 25 aprilie curent și până pe 11 mai 2021, activitatea cultelor religioase ce ține de organizarea întrunirilor cu caracter religios, oficierea slujbelor și a rugăciunilor cu caracter colectiv, dar și a serviciilor divine și altor evenimente tradiționale religioase se vor desfășura în afara lăcașurilor de cult, în aer liber. Decizia a fost luată astăzi la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a recunoscut că ședința de astăzi a fost una cu scântei, dar în cele din urmă s-a ajuns la un compromis în privința deciziilor luate.

„A fost o ședință cu discuții în contradictoriu pe anumite subiecte. În cele din urmă, am ajuns la un compromis în ceea ce privește deciziile adoptate. Dat fiind faptul că se apropie sărbătorile pascale, în scopul evitării infectării cu SARS-Cov-2 a cetățenilor, Comisia a dispus ca, în perioada 25 aprilie - 11 mai, activitatea cultelor religioase și oficierea serviciilor divine să se desfășoare în afara lăcașelor de cult, cu păstrarea distanței de 1,5 metri și respectarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19. Cred că e o acțiune necesară, în situația în care se așteaptă un flux puternic de enoriași la serviciile divine în Duminica Floriilor, cât și în Noaptea de Înviere. În așa fel vom stopa răspândirea virusului”, a precizat Aureliu Ciocoi.

Totodată, premierul interimar a anunțat că, începând cu 26 aprilie curent, ora marțială din R. Moldova va fi abrogată, iar deplasările pe timp de noapte nu vor mai fi penalizate.

Tot de pe 26 aprilie va fi reluat procesul educațional în învățământul profesional-tehnic și superior pentru realizarea stagiilor de practică, orelor practice și sesiunilor de evaluare care nu pot fi făcute la distanță.

„Avem vești bune pentru oamenii de cultură. Începând cu 2 mai, am decis să permitem reluarea activităților teatral-concertistice, dar cu capacitatea maximă de 30 la sută din numărul de locuri pentru spectatori. În funcție de evoluția situației, vom vedea dacă revenim la această decizie, în sens negativ. Dacă lucrurile vor fi pozitive, atunci se va majora numărul de spectatori prezenți în sală. S-a mai decis să permitem acțiunile culturale în aer liber de către instituțiile teatral-concertistice și de cinema”, a conchis Aureliu Ciocoi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md