06:55:44 26.04.2024
Stiri

Năstase, atac DUR la adresa Maiei Sandu, după decizia CC: „Condamnăm abordările populiste. Aceste jocuri politice creează precedente periculoase, R. Moldova riscând să rămână un poligon de experimente al forțelor străine”

Actualitate 15.04.2021 16:47 Vizualizări7577 Autor: Ziarul National
Năstase, atac DUR la adresa Maiei Sandu, după decizia CC: „Condamnăm abordările populiste. Aceste jocuri politice creează precedente periculoase, R. Moldova riscând să rămână un poligon de experimente al forțelor străine”


Liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, consideră că actualul Parlament este emanația unui sistem electoral mixt convenit de Plahotniuc și Dodon, ca proiect comun al „celui mai criminal regim” din istoria recentă a R. Moldova, însă mai întâi era nevoie de învestit un guvern responsabil, iar ulterior de dizolvat Parlamentul de legislatura a X-a.

„Am luat act de decizia Curții Constituționale (CC), emisă la capătul unei perioade îndelungate de timp în care oamenii au fost mințiți ba cu alegerile anticipate, ba cu guverne partinice, pe fundalul unei crize generalizate fără precedent prin care trece țara. Am asistat cu toții la un spectacol de prost gust al unor politicieni iresponsabili şi forțe politice populiste, aflate în permanentă campanie electorală și preocupate mereu de următoarele alegeri, nu de viitoarele generații. Aceste jocuri politice creează precedente extrem de periculoase, R. Moldova riscând să rămână și în viitor un poligon de experimente al forțelor străine de interesele oamenilor și ale țării noastre, fapt care va vulnerabiliza și mai mult statul, dar și instituțiile sale”, a declarat Andrei Năstase, după ce Înalta Curte a decis că Maia Sandu poate emite decretul de dizolvare a Parlamentului R. Moldova.

Năstase a menționat că problemele stringente ale oamenilor, inclusiv pandemia, sărăcia, lipsa de perspective, injustiția și corupția endemică a instituțiilor și funcționarilor de stat, vor rămâne și în continuare pe planul doi, în seama unui guvern demisionar iresponsabil și incompetent, tutelat de fostul și actualul președinte.

„Suntem conștienți că actualul Parlament este emanația unui sistem electoral mixt convenit de Plahotniuc și Dodon, care a substituit statul de drept și a uzurpat puterea în stat. Am militat și milităm pentru alegeri anticipate libere și corecte, organizate de un guvern responsabil ca un deznodământ firesc pentru situația politică actuală.

Abordarea noastră este bazată pe responsabilitate, legalitate și constituționalitate și condamnarea abordărilor populiste și exclusiviste, precum și a demersurilor iresponsabile ale unor politicieni de a-și realiza cu orice preț obiectivele lor partinice și personale, indiferent de consecințele și efectele economice și sociale dezastruoase pentru marea majoritate a populației, politicieni care nu doar că nu oferă nicio garanție că următoarea componență a parlamentului va fi lipsită de partide și persoane certate cu legea, ci dimpotrivă, încurajează divizarea societății în general şi a forțelor democratice, în special. Vom continua să luptăm pentru un parlament curat și vom facetoate demersurile necesare pentru ca viitorul parlament să fie unul fără corupți și care să răspundă doar intereselor cetățenilor și țării”, a mai adăugat liderul Platformei „DA”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md